Ľubomír Hudačko Správy

Pripravte sa na vyčíňanie počasia: Výstraha meteorológov už dosiahla tretí stupeň

V najbližších dňoch nás čaká skutočne divoké počasie. Náš okres bude sužovať silný vietor a dážď. Hydrometeorologický ústav zmenil predpoveď a výstrahu z druhého stupňa až na tretí.

Ilustračný obrázok k článku Pripravte sa na vyčíňanie počasia: Výstraha meteorológov už dosiahla tretí stupeň
Zdroj: Webnoviny.sk

Silný vietor potrápi Revúčanov vo štvrtok 15. mája od tretej hodiny ráno do deviatej večer. Vydaná je pred ním výstraha tretieho stupňa.

V okrese Revúca sa OJEDINELE, najmä na južných svahoch, očakáva výskyt mimoriadne silného vetra, ktorý dosiahne krátkodobo (v nárazoch) rýchlosť 25 – 35 m/s. Na horách dosiahnu nárazy vetra 30 až 40 m/s. Táto rýchlosť predstavuje podľa meteorológov veľké nebezpečenstvo pre ľudské aktivity. Predpokladaná rýchlosť vetra je v danej ročnej dobe a oblasti extrémne vysoká. Pravdepodobnosť výskytu mimoriadnych škôd a ohrozenia ľudských životov je veľmi vysoká.

Od dnes od osemnástej hodiny až do štvrtka 16.mája do polnoci je pritom vydaná výstraha druhého stupňa aj pred dažďom. „V okrese Revúca sa MIESTAMI očakáva výskyt intenzívneho dažďa s úhrnom zrážok 30 – 70 mm,“ varujú zamestnanci SHMÚ vo svojej výstrahe. Tento úhrn zrážok predstavuje zvýšené nebezpečenstvo pre ľudské aktivity. Predpokladaný úhrn a intenzita zrážok sú v danej ročnej dobe a oblasti nadpriemerné a pravdepodobnosť spôsobenia škôd je vysoká.

Výstraha druhého stupňa platí aj pred vetrom, a to v stredu od štrnástej hodiny do štvrtka 15. mája do tretej hodiny ráno. Táto výstraha platí v okrese Revúca, kde sa NA HORÁCH očakáva výskyt silného vetra, ktorý dosiahne krátkodobo (v nárazoch) rýchlosť 25 – 35 m/s.

„Táto rýchlosť predstavuje zvýšené nebezpečenstvo pre ľudské aktivity. Predpokladaná rýchlosť vetra je v danej ročnej dobe a oblasti nadpriemerná a pravdepodobnosť spôsobenia škôd je vysoká,“ varuje ďalej SHMÚ.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM