Eva Viestová Samospráva

Projekt Školy tvoria ekomapu víťazne ukončený. Sme víťazi!

Žiaci Základnej školy J. A. Komenského uspeli v konkurencii 40 základných a stredných škôl Banskobystrického a Prešovského kraja v projekte "Školy tvoria ekomapu".

Ilustračný obrázok k článku Projekt Školy tvoria ekomapu víťazne ukončený. Sme víťazi!
Foto: Eva Viestová

Environmentálna výchova má na ZŠ J. A. Komenského svoje miesto. Dokázali to žiaci školy, ktorí niekoľko mesiacov úspešne pracovali na ekologickom projekte Školy tvoria Eko-mapu.

Na slávnostnom vyhodnotení bola naša škola ocenená za mimoriadny prínos pri tvorbe ekomapy. Žiaci pre školu získali pekné ceny, ktoré sa dajú využiť vo vyučovacom procese a tiež na zábavu.

Eko-mapy Banskobystrického a Prešovského kraja predstavili verejnosti v priestoroch radnice na Námestí SNP v Banskej Bystrici. Projektu Školy tvoria Eko-mapu sa zúčastnilo 40 základných a stredných škôl Banskobystrického a Prešovského kraja.

Na podujatie prišli aj žiaci a učitelia zo škôl, ktoré Eko-mapu spoluvytvárali a žiaci sa podelili o svoje skúsenosti a zážitky. Zástupca spoločnosti Microsoft predstavil horúcu novinku- mobilnú aplikáciu Eko-Trace.

Projekt bol koordinovaný CEEV Živica sa v tomto roku realizoval s finančnou a metodickou pomocou Stredoslovenskej vodárenskej prevádzkovej spoločnosti, a. s. Generálnym partnerom projektu Eko-mapa je Microsoft, ktorý podporil aj spomínanú Eko-Trace.

Vďaka aplikácii je Eko-mapa dostupná aj pre používateľov smartfónov, ktorí si pomocou nej budú vedieť vyhľadať eko-body vo svojom okolí. Je voľne stiahnuteľná na www.eko-mapa.sk. Eko-mapa a viac informácií sa nachádzajú tiež na tejto stránke.

Eko-mapa je momentálne vytvorená v šiestich krajoch Slovenska, celkovo obsahuje 2000 eko-bodov a jej stránku využilo už viac ako 30.000 návštev­níkov. Na interaktívnej eko-mape nájdu ľudia informácie, kde môžu odovzdať odpad, nájsť bio obchody vo svojom okolí alebo zaujímavé prírodné miesta. Jednotlivé eko-body obsahujú aj stručné anotácie a fotografie.

Vyhodnotenie projektu Eko mapa
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM