Peter Handzuš Rôzne

Protest Gorila v Poprade zablokoval premávku

Vo viacerých slovenských mestách sa včera (9.3.) demonštrovalo. Protest Gorila podporili aj Popradčania, ktorí sa stretli na Nám. sv. Egídia v tzv. medzikostolí. Revolučnú myšlienku prišlo podporiť asi 200 ľudí, čo je menej ako na predošlých dvoch de

„Vôbec nie sme sklamaní, že prišlo menej ľudí ako naposledy. Dôležité je, že tí, ktorí prišli, prišli cielene na protest a chcú niečo zmeniť. Myslím, že treba len zotrvať. Ľudia musia vidieť, že si za tým, čo robíme, naozaj dlhodobo stojíme a zotrváme v rozbehnutých aktivitách. Postupne tá vlna opäť narastie,“ povedal organizátor Zbyňo Džadoň.

Na pódiu odzneli z úst organizátorov štyri požiadavky na zákonodarcov, vízie do budúcnosti, motivačné slová, výzva k účasti vo voľbách a neskôr dostali priestor aj ostatní účastníci protestu. Rečníckych prejavov bolo o dosť menej ako na predošlých dvoch demonštráciách. Podľa organizátorov išlo o zámer, dôraz chceli dať hlavne na protestný pochod.

Tentokrát si vybrali trasu nielen po Nám. sv. Egídia, ale aj po hlavnej ceste. Ich cieľom bolo obmedziť dopravu v Poprade, čo sa im aj na približne 15 minút podarilo. „Kým neurobíme niečo nadštandardné, nikto si nevšimne, že naozaj to myslíme vážne a niečo žiadame. Zámerne sme si zvolili zablokovanie krátkeho úseku hlavnej cesty na Štefánikovej ulici,“ povedala Juliana Majdeková, členka organizačného tímu. V čase protestného pochodu bol prejazdný len jeden pruh v smere ku kruhovému objazdu a za asistencie policajtov prebehlo všetko bezpečne a bez komplikácií.

Na záver si Popradčania zaspievali slovenskú hymnu a okolo 17:00 h. sa rozišli so slovami, že diskusie a protesty budú pokračovať aj po voľbách.

Protest Gorila v Poprade zablokoval premávku
1
Galéria
pp_gorila
10
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM