Kultúra

Ratkovské Bystré oslavuje 600. výročie: Na toto všetko sa cez víkend tešte...

Gemerská dedina Ratkovské Bystré bude v sobotu a v nedeľu oslavovať vo veľkom. V obci sa totiž tento víkend konajú oslavy jubilejného 600. výročia od prvej písomnej zmienky o obci. O bohatý program veru núdza nebude.

Ilustračný obrázok k článku Ratkovské Bystré oslavuje 600. výročie: Na toto všetko sa cez víkend tešte...
Zdroj: Dnes24.sk

V sobotu to bude poriadne nabité

Na futbalovom ihrisku na Masteku sa o 10.00 hod. začnú oslavy ukážkou pripravenosti dobrovoľného hasičského zboru. Program bude pokračovať detskými súťažami, jazdami na koni, futbalovým zápasom a zasúťažiť si budú môcť aj dospelí. Hostia budú mať v ponuke celý deň rôznorodé občerstvenie a predovšetkým domáci, bystränský guľáš, ktorý bude pre obyvateľov obce podávaný zdarma.

O hudobnú stránku oslavného podujatia sa postará folklórny súbor Dolinka z Revúčky, Ján Ambróz a ľudová hudba Borievka. Deti čaká detská diskotéka pre deti, o ktorú nebudú ukrátení ani dospelí, ktorých diskotéková zábava čaká na záver programu. Pre milovníkov literatúry je pripravené stretnutie so spisovateľom, rodákom Ondrejom Nagajom, ktorý predstaví svoju najnovšiu detskú knihu básní a následne prebehne s autorom aj autogramiáda.

Chýbať nebude ani koncertná atmosféra

Nedeľňajší program odštartujú o 10-tej Slávnostné služby Božie v kostole Evanjelickej cirkvi augsburského vyznania. O 11.15 hod. sa začne komorný koncert, ktorý sa koná v rámci podujatia Revúcke augustové koncerty. V Ratkovskom Bystrom sa predstavia hudobníci Michaela Sojčáková, Alexandra Matušovová, Stanislav Bartko a Andrej Štafura.

Obec Ratkovské Bystré ponúka príjemne strávený rodinný víkend v spolupráci s Gemersko-malohontským osvetovým strediskom a s finančnou podporou Banskobystrického samosprávneho kra­ja.

Sandra Polovková

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM