Eva Viestová Rôzne

Regionálna výchova v teréne

Už štvrtý rok sa v Základnej škole J. A. Komenského pod vedením p. učiteľky Mgr. Marty Hunyadyovej vyučuje voliteľný predmet Regionálna výchova. Tak, ako každý rok aj tohto roku sa žiaci v rámci hodín tohto predmetu zúčastnili vyučovania v teréne.

Tento rok absolvovali návštevu jaskyne „Domica“, ktorá sa nachádza v Slovenskom krase a patrí medzi naše najkrajšie jaskyne. Domica je najznámejšou a najdlhšou jaskyňou Národného parku Slovenský kras. Okrem významných geomorfologických hodnôt pozornosť púta najmä vzácnymi archeologickými nálezmi, bohatým výskytom sintrových štítov a bubnov, ako aj početným druhovým zastúpením netopierov. V rámci jaskýň Slovenského a Aggtelekského krasu je zaradená do svetového prírodného dedičstva.
Okrem nášho prírodného bohatstva žiaci na ceste späť poznávali aj naše kultúrne dedičstvo. Zastavili sme sa v dedinke Chyžné. Nachádza sa tu pamätná izba nášho národovca Samuela Tomášika, ktorý sa nie malou mierou podieľal na šírení slovenského jazyka v časoch maďarizácie.
Aj takouto zaujímavou formou vyučovania sa naši žiaci majú možnosť zoznamovať naším prírodným a kultúrnym dedičstvom.

ZDROJ info a foto : ZŠ Komenského

Domica Komenskeho skola
6
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM