Eva Viestová Rôzne

Rekonštrukcia Sládkovičovej v plnom prúde

Ako určite väčšina Revúčanov postrehla, rekonštrukčné práce na Sládkovičovej ulici prebiehajú naplno. O podrobnejšie informácie sme požiadali p. Ing. Miroslava Vargu, ktorý je vedúcim oddelenia územného a strategického plánovania.

Názov projektu je: Rekonštrukcia vybraných častí infraštruktúry mesta Revúca. Na realizáciu tohto projektu získalo mesto nenávratné finančné prostriedky vo výške 1 mil. 84 238, 21 eur. Predmetom projektu je :

  • kompletná rekonštrukcia miestnej komunikácie ul. Sládkovičovej v celej dĺžke vrátane jej odvodnenia
  • rekonštrukcia priľahlých chodníkov
  • rekonštrukcia spevnených plôch pred a za MSKS
  • výsadba novej verejnej zelene vedľa komunikácie
  • rekonštrukcia a obnova verejného osvetlenia na uliciach: Sládkovičova, M.R.Štefánika, Železničná(po križovatku ulíc Železničná a Priemyselná), časť Hviezdoslavovej a časť Námestia Slobody

Stavebné práce boli začaté v septembri 2010, pričom do tohto času boli na ul. Sládkovičovej zrealizované elektrické rozvody verejného osvetlenia, vrátane osadenia stožiarov. Toto osvetlenia je v súčasnosti už v prevádzke. V úseku pred Materskou školou je zrekonštruovaný chodník pre chodcov a v tomto období sa realizuje trasa chodníka smerom k MSKS. Taktiež je realizovaná rekonštrukcia samotnej komunikácie, ktorá bude z nových podkladových a povrchových vrstiev. Po zimnej prestávke, ktorá bola z pochopiteľných poveternostných podmienok nevyhnutná sa opätovne začalo s rekonštrukčnými prácami v polovici marca. Čo sa týka prác na verejnom osvetlení, v tomto čase je už v prevádzke osvetlenie na časti ul. Hviezdoslavovej a na podstatnej časti ul. M.R.Štefánika. Tento mesiac sa začne aj rekonštrukciou na časti Železničnej ulice a na časti Nám. Slobody pred MSKS. Plánovaný termín ukončenia celého projektu je JÚN-JÚL tohto roka, pričom hlavné rekonštrukčné práce by pri priaznivých poveternostných podmienkach mohli byť ukončené v polovici júna.

Už teraz sa tešíme na to, ako sa vďaka tejto rekonštrukcii zlepší kvalita života Revúčanov. Prosíme Vás preto o zhovievavosť , výsledok určite bude stáť zato.

Rekonštrukcia Sládkovičovej v plnom prúde
1
Galéria
Sladkovicova ulica
12
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM