Jakub Forgács Samospráva

Revúca ročne ušetrí tisíce eur. Všetko vďaka internej tlači novín a dokumentov

Peniaze sa hodia vždy, no šetria sa len veľmi ťažko. Pozrite, ako sa naša samospráva popasovala s výdavkami na tlač.

Ilustračný obrázok k článku Revúca ročne ušetrí tisíce eur. Všetko vďaka internej tlači novín a dokumentov
Zdroj: TASR

Internou tlačou novín a rôznych dokumentov dosiahne Mestský úrad (MsÚ) v Revúcej ročnú úsporu finančných prostriedkov na úrovni zhruba 2000 eur. Potvrdil to Pavel Kochjar z oddelenia vnútornej prevádzky MsÚ.

Šetrenie financií sa podľa jeho slov darí dosahovať vďaka výmene pôvodných malých tlačiarní za multifunkčné, ktoré má mesto v prenájme. Dodal, že na tlači miestnych novín Revúcke listy, ktorú predtým zverovali do rúk externej tlačiarni, tak ušetria necelých 1200 eur a ďalších približne 800 eur mesto usporí, nakoľko sa nemusí starať o údržbu zariadení.

„Vďaka tejto úspore môžeme tlačiť prednú a zadnú stranu novín farebne. Ak by sme ich tlačili čiernobielo ako doteraz, dokázali by sme usporiť ešte viac,“ konštatoval Kochjar s tým, že odpadli aj náklady v súvislosti so zložitou logistikou. Nový systém navyše produkuje už hotové, poskladané noviny.

Nové zariadenia umožňujú podľa slov kompetentných tiež rýchlejšiu a efektívnejšiu prácu pracovníkov MsÚ. „Pokiaľ je jedno multifunkčné zariadenie obsadené, zamestnanec môže okamžite tlačiť na inom,“ priblížil Jaroslav Šouc, obchodný riaditeľ spoločnosti, ktorá nové tlačiarne dodala.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM