Norbert Gonosz Futbal

Revúca sa dočkala: Prvé víťazstvo sezóny ju počas víkendu neminulo

Futbalové víkendy pre sezónu 2014/2015 sa rozbehli naplno a v 3. kole IV. ligy juh privítalo mužstvo MFK Revúca na domácej pôde mužstvo TJ Prameň Kováčová. Revúcky futbalový štadión si opäť mohol z chuti zakričať gól a to hneď trojnásobne.

Ilustračný obrázok k článku Revúca sa dočkala: Prvé víťazstvo sezóny ju počas víkendu neminulo
Foto: Norbert Gonosz / Zdroj: Dnes24.sk

Po remíze 0:0 z I. kola a dvoch prehrách v lige a Slovenskom pohári prišla konečne prvá výhra. Už v úvode zápasu nastolili obe mužstvá veľmi svižné tempo a predviedli sympatickú kombinačnú medzihru s viacerými streleckými pokusmi.

Omladený káder revúckeho mužstva pôsobil veľmi sebavedomo a sebaisto, či už v rozohrávkach, ako aj pri prechodoch do útoku. Ich aktivita bola v 20.minúte okorenená prvým gólom po individuálnej akcii Dominika Bystrána, ktorý strelou spoza šesťnástky otvoril skóre na 1:0.

Po strelenom góle mladí Revúčania nepoľavili a o štyri minúty na to sa opäť po strele spoza šesťnástky tešili z gólovej radosti. Autorom gólu na 2:0 bol Peter Konček, ktorý posilnil pred začiatkom sezóny mužstvo Revúcej z rakúskeho SV St. Egyden.

Druhý polčas neubral na aktivite tak ako na jednej, tak aj na druhej strane si mužstvá vytvárali šance. V 52. minúte po chybe v hosťujúcej obrane a aktivite Dominika Bystrána dokopol loptu do odkrytej brány Filip Faško a zvýšil stav na 3:0 pre Revúcu.

Domáci brankár Lukáš Smerek sa na nedostatok práce nemohol sťažovať a do 76. minúty úspešne odolával aktivite hosťujúcich hráčov. Napriek veľkej snahe a množstvu úspešných zakrokov sa mu nepodarilo udržať čisté konto. Na 3:1 znížil Tomáš Lacko. Aj po inkasovanom góle mužstvo MFK Revúca v pohode kontrolovalo zvyšný priebeh zápasu a zaslúžene sa tešilo z prvej výhry v tejto sezóne v pomere 3:1.

Prvé víťazstvo MFK Revúca v aktuálnej sezóne 2014/2015
14
Galéria
Foto: Norbert Gonosz / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM