Eva Viestová Hokej

Boj revúckych hokejistov v play off: Výhra aj napriek hendikepu

V sobotu pokračovala Gemerská hokejová liga nadstavbovou časťou - play off, v ktorej o postup do ďalších bojov sa hrá vylučovacím spôsobom na dva víťazné stretnutia.

Ilustračný obrázok k článku Boj revúckych hokejistov v play off: Výhra aj napriek hendikepu
Foto: Eva Viestová

Na základe umiestnenia po základnej časti druhému mužstvu tabuľky MHK Magnezit Revúca prisúdil „pavúk“ za súpera v štvrťfinále družstvo Young guns R. Sobota, s ktorým sme oba zápasy základnej časti zvládli výraznými výhrami.

Šikovné brejky

Že každý zápas je iný, potvrdilo sa aj teraz. Stretnutie začalo vo vlažnom tempe, súpera sme zatlačili pred jeho bránku a po čase sme konečne premenili jednu z príležitostí na úvodný gól. Pred koncom prvej tretiny však súper po ojedinelej účasti pred našou bránkou vyrovnal.

Aj v ďalších častiach zápasu to vyzeralo ako naša stála presilovka, nepremieňali sme šance a „pušky“ hrali obetavo a aj takticky v obrane a pokúšali sa o rýchle brejky šikovnými útočníkmi, z ktorých vyťažili ďalšie dva góly.

Približne tri minúty pred koncom sme sa dostali do vedenia 4:3 a keď sa zdalo, že zápas tak aj skončí, súper po oddychovom čase so zámerom odvolať brankára a posilniť ďalším hráčom pol minútu pred záverečnou sirénou opäť vyrovnal.

Hneď po rozohraní potiahol puk Palo Hutka a bratskú spoluprácu po jeho prihrávke zakončil Noro Hutka už o 9 sekúnd víťazným gólom, takže nedošlo k prekvapeniu ako v predchádzajúcom zápase, keď víťaz základnej časti Expresstrans R. Sobota prehral s 8. družstvom HC Poltár 2:5.

Revúcky hendikep

V tomto zápase sme sa trochu trápili, viazla nám rýchla kombinácia, nekorčuľovali sme ako v predchádzajúcich zápasoch a opäť sme nepremieňali mnoho príležitosti, ale je to zrejme aj absenciou na ľade, keďže minulý týždeň bolo kolo zrušené a trénovať nebolo kde.

Nuž verme, že ani tento hendikep oproti ostatným mužstvám sa neodrazí na kvalite našich výkonov v nastávajúcich zápasoch.

MHK Magnezit Revúca – Young guns R.Sobota 5 : 4 (1:1,2:2,2:1) góly MHK: Hutka N. 2, Laboš 2, Hutka P.

MHK Revúca : Útrata – Kováč, Tatarko, Brodňanský, Andraščík – Hutka N.,Žgravčák, Hutka P. Kožuch J., Kožuch Ľ.,Špak, Laboš

Ďalšie výsledky: Kalinovo – Klenovec 5:4 po predĺžení Kokava – Omega RS 6:1

info: V. Andraščík foto. ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM