Eva Viestová Hokej

Dramatické finále v hokeji: Tvrdá hra, zranený Revúčan a na záver šarvátka

Na finálový zápas sa prišlo pozrieť aj pár desiatok našich priaznivcov z Revúcej. Počas celého zápasu robili atmosféru i napriek nepriaznivému vývoju pre nás. Revúčania sa vo finále Gemerskej hokejovej ligy stretli s najväčším favoritom, i víťazom základnej časti, družstvom Expresstrans Rim.Sobota.

Ilustračný obrázok k článku Dramatické finále v hokeji: Tvrdá hra, zranený Revúčan a na záver šarvátka
Foto: Eva Viestová

Domáci dali Revúčanom zabrať hneď od začiatku

Domáci začali náporom, ktorý sme zachytili, avšak len minimálne sme sa dostávali do príležitostí pred súperovou bránkou. Viac ako pol tretiny sme odolávali tlaku domácich, potom však trafili od modrej po tečovanej strele a o chvíľu sme inkasovali druhýkrát po skrumáži a nedôslednosti pred našou bránkou.

Po prestávke sme preskupili rady, vyrovnali hru i skóre po zásahu Vojčíka z diaľky a strelu P. Hutku tečoval následne do siete Žgravčák.

Rozhodca vraj nadŕžal domácim

Domáci znervózneli, trochu začal „pracovať“ aj jeden z rozhodcov. Premrhali sme však možnosť zatlačiť súpera, ktorý chvíľu hľadal pôdu pod nohami a nepremenili sme niekoľko príležitostí a keď sme v oslabení opäť po zaváhaní pred bránkou dostali zasa „dotlačený“ gól a následne ďalší veľmi podobný, domáci sa opäť dostali do svojej hry.

Pri všetkých troch góloch boli domáci dôraznejší a my sme puk neupratali spred bránkoviska do bezpečnej vzdialenosti.

V posledne tretine zranenie aj šarvátka

A po ďalšej chybe bolo 5:2. Chlapci sa však nevzdávali a skorigovali na 5:3. Záverečná tretina však bola dosť rozháraná, domáci zrejme v obave o ďalšie skorigovanie skóre pritvrdili za hranicu únosnosti, až zákernosti, zranili nám aj hráča, dokonca bez akéhokoľvek potrestania a zvyšovala sa nervozita, čo vyústilo v šarvátky v závere zápasu a tak domáci dosiahli aj svojou taktikou a kúskovaním hry v poslednej tretine svoj cieľ a výhru si ukontrolovali.

Šťastena Revúčanom nepriala

Zápas celkovo nepriniesol pekný hokej, domáci boli kombinačnejší, komplexnejšie korčuľovali a v tomto meraní síl vcelku zaslúžene zvíťazili, keď my sme si vybrali slabší deň i s absenciou trochu šťastia a náš výkon bol jeden zo slabších v tejto sezóne v nepravý čas. Ale aj to je o hokeji a športe vôbec.

Ďakujeme našim priaznivcom, ktorí nás autobusom prišli povzbudiť a aspoň tak si mohli zhliadnuť prakticky posledné súťažné stretnutie tejto sezóny MHK Magnezit Revúca.

Expresstrans R. Sobota – MHK Magnezit Revúca 5 : 3 (2:0,3:2,0:1)

góly : Vojčík, Žgravčák, Keder

Zostava MHK Magnezit : Útrata – Kozák, Vojčík,Kováč,Ta­tarko – Hutka N.,Žgravčák, Kožuch J.,Hutka P.,Keder,
Varhoľák, Špak, Andraščík

info a foto: V.Andraščík

Hokej Finále GHHL
8
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM