Ľubomír Hudačko Futbal

Revúcej sa na pôde Kováčovej vôbec nedarilo, tréner kriticky: Chýbala ochota zabojovať o výsledok!

Prvý z dvoch zápasov na ihriskách súperov odohral MFK Revúca v Kováčovej. Diváci videli kvalitný zápas s rozdielnymi polčasmi. Našim futbalistom sa však vôbec nedarilo podľa predstáv a súperovi podľahli rozdielom triedy. Kriticky sa na to pozrel aj tréner Jakubička...

Ilustračný obrázok k článku Revúcej sa na pôde Kováčovej vôbec nedarilo, tréner kriticky: Chýbala ochota zabojovať o výsledok!
Foto: Rastislav Búgel

V prvom polčase bola hra vyrovnaná, nechýbalo nasadenie a dôraz v osobných súbojoch. Viac šancí na skórovanie mali Revúčania a otvoriť skóre mohol Levický, ale spätnú prihrávku po samostatnom úniku Šveca zachytil Gajdoš.

O niekoľko minút sa dostal do streleckej príležitosti domáci Elek, nepríjemnú strelu vyrazil Smerek na roh. Domáci nakopávali lopty za obranu hostí, pokúšali sa napádať revúckych obrancov, ale obranné rady Revúcej boli dobre zorganizované. Vďaka spoľahlivej obrannej činnosti mohli Revúčania vyrážať do nebezpečných protiútokov, gól visel vo vzduchu, no strelecký pokus Šveca znova po nájazde a Bystránov volej po centrovanej lopte boli nepresné.

Do druhého polčasu nastúpili obe mužstvá ako vymenené. Domáci vystupňovali odhodlanie zvíťaziť, Revúčania nestačili reagovať na zvýšený pohyb a dostávali sa pod tlak. Ten vyústil v 54.minúte do gólu Kudlíka, ktorý zakončoval z hranice šestnástky 1:0. Hostia v ďalšej štvrťhodinke prakticky rozhodli o osude tohto duelu ďalšími dvomi gólmi Kalutského. Najskôr v 60.minúte hlavičkou po centri Kudlíka zvýšil na 2:0 a v 69. minúte presným volejom nedal Smerekovi šancu 3:0. Revúčania naznačili niekoľkými akciami na dotyk ich potenciál, avšak v tomto zápase už držali domáci opraty pevne v rukách a zaslúžene zvíťazili.

Tréner Igor Jakubička: „Bol to zápas dvoch rozdielnych polčasov. V prvom chlapci plnili taktické pokyny, boli dôrazní a dokázali si vypracovať gólové príležitosti. Do druhého polčasu nastúpili ako vymenení. Chýbala mi hlavne ochota zabojovať a pobiť sa o výsledok. Musíme sa poučiť z chýb a v ďalšom zápase nadviazať na výkony, ktoré sú pre toto mužstvo v jesennej časti charakteristické."

9. kolo IV. liga Juh, ŠK Prameň Kováčová 3 : 0 MFK Revúca

  • Góly: 54´ Kudlík, 60´ Kalutskyi, 69´ Kalutskyi
  • ŽK: Sopko, Juriga – T. Urc
  • TJ Prameň Kováčová: Hámorník, Homola, Juriga (82´ Majerčík), Gajdoš, Hradňanský, Turák, Sopko (63´ Lacko), Plavec, Kudlík (73´ Belorozov), Kalutskyi, Elek
  • MFK Revúca: Smerek, Majerčík, T. Urc, E. Urc (85´ Gašparík), Krajňák, Smrek, P. Konček, Šestina, Bystrán (73´ Lunter), Levický, Švec
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM