Eva Viestová Iné športy

Revúcki biatlonisti opäť bodovali

Slovenský pohár v biatlone žiakov pokračoval posledný februárový víkend tretím kolom v Králikoch pri Banskej Bystrici. Sobotňajšie rýchlostné preteky sa konali za takmer jarných podmienok.

Ani slnečné počasie a teplota vysoko nad nulou však výraznejšie neublížili výborne pripraveným, ale náročným tratiam s kopcovitým profilom. Problémom bol len nevyspytateľný nárazový vietor, ktorý sa výrazne podpísal na streleckých výsledkoch. V kategórii starších žiakov našim pretekárom vietor neprial – po 8-ich nezostrelených terčoch a následných trestných okruhoch sa Gabriel Nagypál musel uspokojiť s 9. a Daniel Jacko s 12. miestom. Viac sa nám darilo medzi žiakmi 12–13 ročnými – **Tomáš Sklenárik mieril len raz mimo, výborne bežal a to mu vynieslo 2. miesto. **Po viacerých úspechoch v letnom biatlone je to jeho prvé pódiové umiestnenie aj v zimných súťažiach. Libor Mladší mieril vedľa 4krát, dobrým behom si však vybojoval umiestnenie v prvej desiatke. Radovan Humeník skončil 16. a Lukáš Ottinger bol pre problémy na strelnici diskvalifikovaný. Andrej Mladší medzi najmladšími žiakmi vybojoval výborné 4. miesto, pričom od bronzovej priečky ho delilo necelých 7 sekúnd. Získal prvú výkonnostnú triedu. Svoju premiéru v rámci pretekov Slovenského pohára absolvoval aj René Chrapán a obsadil pekné 10. miesto. Nedeľné preteky s hromadným štartom už tvorili prvú časť Majstrovstiev Slovenska v biatlone žiakov. Husté sneženie pri rannom nástrele vystriedalo slnečné počasie, trate však boli o poznanie tvrdšie ako v sobotu. Prví vybehli na trať starší žiaci – Gabriel Nagypál sa dlho držal na popredných priečkach, menej úspešná streľba v stoji ho ale spomalila. Aj tak však vybojoval pekné 8. miesto. Daniel Jacko dobehol 13. Veľké očakávanie sme po sobote mali v kategórii žiakov 12–13 ročných. Naši chlapci sa hneď od štartu držali na popredných priečkach, pri prvej streľbe bolo v prvej sedmičke vidieť tri revúcke dresy. Tomáš Sklenárik vybielil všetky terče, Lukášovi Ottingerovi „nespadol“ jeden a Liborovi Mladšiemu tri. Vďaka rýchlym nohám sa čoskoro vrátili do prvej osmičky. Pri druhej streľbe všetci traja netrafili po po dva terče a to im skomplikovalo boj o popredné priečky. Najbližšie k tomu mal Lukáš, ktorý 100 metrovú stratu na súperov v poslednom kole takmer zmazal, ale bronz mu vo finiši ušiel o 3 desatiny sekundy. Nebyť nevýhodnejšieho miesta na štarte kvôli sobotňajšej diskvalifikácii, z medaile by sa tešil on. Tomáš v tesnom závese dobehol na 5. mieste, Libor skončil 13. a Radovan 19.
Najmladší žiaci vybiehali na trať poslední – Andrej Mladší sa po komplikovanom štarte prebojoval dopredu a atakoval stupne víťazov, na prvú trojicu však nakoniec nestačil, ale s prehľadom vybojoval 4. miesto. René Chrapán 10. miestom zopakoval svoje sobotňajšie umiestnenie.
**Zimná sezóna žiakov aj dorastu vrcholí prvý marcový víkend v Národnom biatlonovom areáli v Osrblí Majstrovstvami Slovenska v rýchlostných a vytrvalostných pretekoch. Príďte povzbudiť našich pretekárov. **

Zdroj info a foto : Klub biatlonu Magnezit Revúca

biatlon zima Kraliky
9
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM