Eva Viestová Krimi

Revúcki hasiči pomáhali pri nešťastí: V lese zavalilo robotníka!

V stredu dopoludnia bola na operačné stredisko OR HaZZ v Revúcej nahlásená požiadavka Záchrannej zdravotnej služby o pomoc pri znesení zranenej osoby z lesa medzi obcami Ploské a Ratkovské Bystré.

Ilustračný obrázok k článku Revúcki hasiči pomáhali pri nešťastí: V lese zavalilo robotníka!
Foto: Eva Viestová

Ako náš portál informoval Erik Piater, hovorca Krajského riaditeľstva HaZZ v Banskej Bystrici, na miesto ohlásenej udalosti boli vyslaní štyria príslušníci HaZZ s technikou. Počas jazdy na zásah bola spresnená polohu zranenej osoby. Medzi obcami Ratkovské Bystré a Ploské na štátnej ceste čakal ohlasovateľ.

„Príslušníci HaZZ museli ponechať vozidlo na štátnej ceste lebo postihnutá osoba sa nachádzala cca. 1 km v ťažko dostupnom teréne. Príslušníci HaZZ z vozidla zobrali transportné nosidlá a presunuli sa k postihnutej osobe pešo po veľmi premočenom a blatistom teréne“, potvrdil Piater.

„V čase príchodu Príslušníkov HaZZ na miesto udalosti bola postihnutá osoba v ošetrení posádky RLP Hnúšťa. Zranená osoba bola na pokyn lekára naložená na transportné nosidlá a vykonali transport postihnutého k vozidlu RLP“, doplnil hovorca Piater.

Po namáhavom transporte bola zranená osoba preložená do vozidla RLP Hnúšťa a odvezená na ďalšie ošetrenie do nemocničného zariadenia. Celý zásah trval viac ako 1,5 hodiny.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM