Eva Viestová Hokej

Revúcki hokejisti pokračovali víťazstvom

V piatok pokračovala 7. kolom Gemerská hokejová liga (www.ghhl.webnode.sk) úvodným stretnutím dvoch mužstiev z čela tabuľky, ktoré doteraz nepoznali príchuť prehry.

Stretnutie prebiehalo od začiatku v duchu taktickej hry so zabezpečenou obranou. Revúčania začali odvážnejšie tlačiť na súperovu bránku, ale žiaľ aj napriek prevahe v prvej polovici úvodnej časti „nepadlo“ do siete súpera nič. Nedáš, dostaneš. V presilovke sa Kalinovčania ujali vedenia, ale ešte do prestávky Prtko vyrovnal stav. V druhej tretine to bol skutočne taktický súboj na dobrej úrovni korčuliarsky i technicky, hodný dvoch vedúcich mužstiev súťaže, ale opäť po našom zaváhaní sa dostali do vedenia súperi, avšak vzápätí Skybjak strelou od modrej vyrovnal. V záverečnej tretine začal náš súper viac korčuľovať dopredu, Revúčania však chytili tempo a vytvárali si aj šance a Žgravčák „nachytal“ súperovho brankára – 3:2. Keď sme prežili aj „oslabovku“ tesne pred koncom, zdalo sa, že úspech je na dosah, no súper hneď po vhadzovaní v našom pásme v početnej prevahe, keď odvolal brankára, 44 sekúnd pred koncom vyrovnal. Následne sme ešte zatlačili, mali sme aj veľmi dobrú príležitosť rozhodnúť, šťastie však stálo na opačnej bránke a vzápätí niektorí chlapci súpera zrejme nezvládli psychický tlak konca zápasu a vyprovokovali pár sekúnd pred koncom šarvátku. Takže nasledovali tri samostatné nájazdy na každej strane, aby určili víťaza tohto duelu lídrov tabuľky. Keď Škorňa v našej bránke nepustil druhý a tretí pokus súpera za svoj chrbát, úspešné nájazdy Špaka a rozhodujúci Kedera znamenali naše víťazstvo a zisk (asi žiaľ) len dvoch bodov. Diváci, ktorí sa aj napriek neskoršej večernej hodine v piatok zišli na zimnom štadióne v Rimavskej Sobote ocenili dobré výkony oboch mužstiev a o vyrovnanosti zápasu svedčí aj priebeh jednotlivých tretín.

**HC Kalinovo – MHK Magnezit Revúca 3 : 4 sn (1:1, 1:1, 1:1, 0:1) góly MHK : **Prtko, Skybjak, Žgravčák – rozh. sam. nájazd Keder

Zostava Revúcej: Škorňa – Skybjak, Andraščík, Špak, Papcun, Prtko, Brodňanský, Varhoľák, Kožuch J., Kožuch Ľ., Keder, Kozák, Hutka P., Vojčík, Žgravčák, Laboš.

V nasledujúcu sobotu – 10.12. o 12,00 hod hráme s družstvom Young Guns a zatiaľ je pre priaznivcov pripravený aj autobus do R. Soboty s odchodom o 10,00 zo zimného štadióna v Revúcej.

Zdroj info a foto : V. Andraščík

hokej RA-Kalinovo
4
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM