Barbara Dallosová Šport

Revúcki kickboxeri v pražskom ringu: Tomáš Szajkó so zlatom, malá Alžbetka (7) miláčikom súťaže! FOTO

Na pôde českej metropoly zabojovali aj naše talenty. Pre ostrieľaných bol medzinárodný turnaj príležitosťou, pre menších kickboxerov, ako je Alžbetka, novou skúsenosťou. Niektoré momenty sa nezaobišli bez sĺz. A takto to nakoniec dopadlo...

Ilustračný obrázok k článku Revúcki kickboxeri v pražskom ringu: Tomáš Szajkó so zlatom, malá Alžbetka (7) miláčikom súťaže! FOTO
Zdroj: Dnes24.sk

Cenné kovy z Prahy priniesli športovci z Medzinárodných majstrovstiev Českej republiky v kickboxe (13.6). Členovia športového klubu Kickbox Leon Revúca-CVČ sa pripojením k oficiálnej výprave Slovenského zväzu kickboxu (SZKB) úspešne odprezentovali v pražskej Sparta Aréne. Súťaž organizoval Český zväz fulkontaktu pod hlavičkou svetovej organizácie WAKO, za účasti 500 pretekárov zo 6 krajín

Jedenásťhodinová šnúra

Niekoľko našich pretekárov podľa slov trénera odstavili napríklad odchýlky vo váhe. Naši českí susedia boli veľmi dôslední a nepovolili žiadny váhový rozdiel. Za Revúcu sa do ringu postavili naši reprezentanti Tomáš Szajkó, Ľuboslav Bodor a len 7-ročná Alžbeta Teličáková.

V Prahe sa zápasilo v dvoch ringoch a štyroch zápasiskách nepretržite jedenásť hodín. Zlatý Tomáš Szajkó, študent gymnázia v Tornali, patrí medzi ostrieľaných bojovníkov. Na konte má už viac než 200 zápasov. Praha bola pre Tomáša výborná previerka pred španielskym San Sebastianom, kde ho čakajú ME juniorov a kadetov.

V kategórii pointfighting nastúpil Ľuboslav Bodor ml. v kategórii junior a senior –69kg. V oboch vo finále podľahol z domácimi Čechmi no vyslúžil si tak dva vicemajstrovské tituly.

Kickboxová princezná

Postaviť sa do ringu si trúfla aj 7-ročná Alžbetka Teličáková, ktorá má váhovú nevýhodu až 8 kg a v pointfighte prehrala z domácou Češkou A. Hejhalovou s rozdielom 2 bodov. Nechýbali ani slzy. Malá bojovníčka sa stala miláčikom súťaže a neušla ani pozornosti prezidenta SZKB Petra Onušťáka, ktorý ju prišiel osobne povzbudiť.

Slovensko po náročnej súťaži skončilo skončilo na prvom mieste ziskom 24 zlatých,16 stri­eborných a 13 bronzových medailí.

Výsledky revúckych reprezentantov

  • Tomáš Szajkó Lowkick ring – 63,5 kg junior 1.miesto
  • Ľuboslav Bodor pointfighting –69 kg junior 2.miesto, –69 kg senior 2.miesto
  • Alžbeta Teličáková –28 kg poitnfighting 3.miesto, kicklight 2.miesto a lightcontact 3.miesto

Foto: Kickbox Leon Revúca-CVČ

Zlato z ringu v Prahe pre Revúcu získal Tomáš Szajkó
31
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM