Peter Klimant Šport

Revúcki kickboxeristi v akcii: Predviedli sa na medzinárodnej súťaži, toľkoto medailí si doniesli

Revúcki športovci dokázali, že im talent rozhodne nechýba. Naši kickboxeri sa zúčastnili veľkej medzinárodnej súťaže, kde si hanbu rozhodne nespravili. Domov si dokopy odniesli šesť medailí.

Ilustračný obrázok k článku Revúcki kickboxeristi v akcii: Predviedli sa na medzinárodnej súťaži, toľkoto medailí si doniesli
Zdroj: Dnes24.sk

V Banskej Bystrici sa v sobotu otvoril 16. ročník medzinárodnej súťaže v kickboxe – Slovak open, za účasti desiatich krajín. Súťaž bola prístupná všetkým váhovým a vekovým kategóriám, mladší starší kadeti, juniori a seniori oboch pohlaví. Súťažilo sa v disciplínach pointfighting, lightcontact, kicklight na tatami alebo zápasisku a disciplíny fullcontact a K1 sú plnokontaktné disciplíny, ktoré prebiehajú v ringu.

Medzi 66 zúčastnenými športovými klubmi nechýbal ani náš domáci Kickbox Leon Revúca. Zabojovať o umiestnenie prišla kapitánka klubu Janka Guláková, Stela Laurenčíková, Lenka Halušková, Marek Sokol a Dianka Sokolová. Trénerom bol Igor Petalík a vedúci výpravy a rozhodca bol Ľuboslav Bodor. V celkovom poradí súťaže skončil Kickbox Leon Revúca na 27. mieste.

„Reprezentantov Revúcej sme nominovali celkom do 14-tich štartov v disciplínach pointfighting, lightcontact a kicklight. Celkom sme získali 6 medailí z toho 3 bronzové a 3 strieborné. Vedenie klubu sa zhodlo, že potrvá ešte nejaký čas, kým sa naši pretekári ostrieľajú a budú padať aj zlaté medaily. Na teraz, i napriek veľkým talentom akým náš klub disponuje, je súťaž takéhoto formátu ťažkým sústom,“ ohodnotilo vedenie klubu účinkovanie svojich športovcov v Bystrici.

Získané pódiové umiestnenia Kickbox Leon Revúca v Banskej Bystrici:

  • Pointfighting – Younger cadets –28 3.miesto DIANA SOKOLOVÁ
  • Pointfighting – Younger cadets –47 2.miesto JANKA GULÁKOVÁ
  • Lightcontact – Older cadets –42 3.miesto MAREK SOKOL
  • Lightcontact – Older cadets –46 2.miesto JANKA GULAKOVÁ
  • Kicklight – Older Cadets –46 2.miesto JANKA GULÁKOVÁ
  • Kicklight – Older Cadets –50 3.miesto STELA LAURENČÍKOVÁ

Foto: Kickbox Leon Revúca

Revúckí kickboxeri a ich medailové ťaženie na medzinárodnej súťaži
18
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM