Jakub Forgács Rôzne Správy

Revúcki prváci zažili pasovačku. Zložili sľuby na veľkú ceruzku a nielen to, FOTO

Aj keď školský rok je v plnom prúde, ozajstnými prvákmi sa mladí Revúčania stali až po prijatí do „Cechu školského“ tými najpovolanejšími, žiakmi zo žiackeho parlamentu.

Ilustračný obrázok k článku Revúcki prváci zažili pasovačku. Zložili sľuby na veľkú ceruzku a nielen to, FOTO
12
Galéria
Zdroj: ZŠ Hviezdoslavova

Trošku netradične, ale veselo, v kráľovskom ustrojení, podľa vzoru rytierskych pasovaní na kráľovskom dvore, opäť v priestoroch ZŠ na Hviezdoslavovej ulici v Revúcej privítali nových žiačikov – prvákov. Informovala o tom Beáta Kilíková zo spomínanej školy.

Ako ďalej uviedla, aj keď školský rok je v plnom prúde, ozajstnými prvákmi sa stali až po prijatí do „Cechu školského“ tými najpovolanejšími, žiakmi zo žiackeho parlamentu. Pochod prvákov sprevádzaný hlásnikmi a znejúcimi fanfárami im otvoril pomyslenú bránu poznania do sveta školáka.

„Sľubom na veľkú ceruzku sa zaviazali  dodržiavať  všetky povinnosti školáka tak, ako im prikazuje „Cech školákov“. Stali sa tak plnohodnotnými členmi žiackeho spoločenstva našej školy. Pamätné listy a medaily, ktoré  si prevzali  z rúk kráľovnej a jej dvorných dám, im budú vždy pripomínať túto vzácnu chvíľu,“ pokračovala Kilíková.

Aj keď do školy chodia len druhý mesiac, nedali sa zahanbiť staršími spolužiakmi. Tí si pre nich, ale  aj pre všetkých  prítomných rodičov a hostí, pripravili krásny program. Na oplátku aj oni ukázali, čo sa naučili za tento krátky čas a zaspievali peknú  pesničku o písmenkách.

Slávnostná  pasovačka bola veľkým dňom nielen pre samotných prvákov. Bola zážitkom aj pre ich rodičov, ktorí si spolu so svojimi ratolesťami očividne odnášali pocity plné nevšedných dojmov a zážitkov z prvých súťaží v školskom prostredí  Hviezdoslavky.

V priloženej fotogalérii nájdete zábery z pasovačky prvákov!

V OBRAZOCH: Pasovačka prvákov na Hviezdoslavke
12
Galéria
Zdroj: ZŠ Hviezdoslavova
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM