Jakub Forgács Správy

Revúcky okres čelí výstrahám meteorológov. Pripravte sa na vietor, záveje aj mrazy

Vrtkavé aprílové počasie sa predvádza aj v našom okrese. Po teplých jarných dňoch zima opäť vystrkuje svoje rožky.

Ilustračný obrázok k článku Revúcky okres čelí výstrahám meteorológov. Pripravte sa na vietor, záveje aj mrazy
5
Galéria
Zdroj: TASR

Ak sa chystáte von z domu, zimnú bundu ešte neodkladajte. „V okrese Revúca sa miestami očakáva výskyt vetra, ktorý dosiahne krátkodobo (v nárazoch) rýchlosť 18 – 23 m/s (65 – 85 km/h),“ uvádzajú meteorológovia zo Slovenského hydrometeorolo­gického ústavu (SHMÚ) so slovami, že táto rýchlosť predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity. Preto meteorológovia vydali výstrahu prvého stupňa pred vetrom, ktorá v našom okrese trvá od stredy desiatej hodiny do štvrtka 20:00 hod.

S čerstvým snehom hrozia na cestách v našom okrese aj snehové jazyky a záveje, ktorých tvorbu očakávajú meteorológovia miestami, najmä na horských priechodoch. Keďže podľa SHMÚ predstavujú potenciálne nebezpečenstvo pre dopravné aktivity, od stredajšieho poludnia do štvrtka 21:00 hod. platí v našom okrese výstraha prvého stupňa pred snehovými jazykmi a závejmi.

„V okrese Revúca sa ojedinele očakáva dosiahnutie minimálnej teploty vzduchu 0 – –2 °C,“ píše sa na webe SHMÚ. Očakávaný mráz je podľa meteorológov v danej ročnej dobe zriedkavý a môže spôsobiť škody na vegetácii. Vydali preto výstrahu prvého stupňa aj pred nízkymi teplotami. V našom okrese platí od 22:00 hod. do stredy ôsmej hodiny rannej.

Foto: ilustračné

Snehové jazyky a záveje
5
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM