Jakub Forgács Rôzne Správy

Revúcky primátor je verný tradíciám aj počas Veľkej noci: Čím prispieva do menu?

Nadchádzajúce sviatky strávi v kruhu najbližších aj primátor Július Buchta. Prezradil nám, aké tradície dodržiava a čo sa u nich v domácnosti kuchtí.

Ilustračný obrázok k článku Revúcky primátor je verný tradíciám aj počas Veľkej noci: Čím prispieva do menu?
Zdroj: archív Júliusa Buchtu

Revúcky primátor Július Buchta trávi veľkonočné sviatky s rodinou. „Keďže toho voľného času je veľmi málo a snažím sa ho deťom vynahradiť. Veľkonočné sviatky sme zvykli bývať väčšinou doma, ale teraz, keď deti podrástli, chodíme na chalupu, ktorá je pre nás miestom oddychu od pracovného zhonu a miestom, kde trávime čo najviac času v prírode,“ uviedol pre spravodajský portál Revuca.dnes24.sk primátor.

V znamení tradícií

Veľká noc je podľa jeho slov predovšetkým najväčším kresťanským sviatkom. „My sa doma podľa toho tak trochu aj správame a napr. na Zelený štvrtok jeme len zelené veci, Veľký piatok je už tradične v znamení otužovania sa, Biela sobota – tu musím priznať, že sa až tak netešíme, lebo tento rok pôst nebol :) . No a v pondelok bude určite oblievačka. Síce trochu komornejšie a len v užšom rodinnom kruhu, ale o to bude viac vody,“ pokračoval Buchta s úsmevom

„Napriek tomu, že varím rád, cez tieto sviatky len asistujem pri príprave Veľkonočnej hrudky, syrovej rolády alebo mazanca. Ale prispievam do menu domácou klobásou a keďže stále experimentujem, je každý rok iná,“ prezradil.

O tom, čo by Buchta poprial Revúčanom, sa viac dočítate na nasledujúcej strane.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM