Peter Klimant Rôzne

Revúckym gymnazistom sa dostalo poďakovania: Na Muránsky hrad šľapali s vreciami piesku!

Gymnazisti z Revúcej spravili skvelú vec. Plánované cvičenie využili na pomoc Muránskemu hradu. Až priamo k nemu vyniesli vrecia s pieskom, vďaka ktorým sa časť tejto historickej pamiatky dá do pucu. Samozrejme, nezostali bez poďakovania.

Ilustračný obrázok k článku Revúckym gymnazistom sa dostalo poďakovania: Na Muránsky hrad šľapali s vreciami piesku!
Zdroj: Dnes24.sk

Na plánované cvičenie na Muránskom hrade sa gymnazisti vydali v piatok 19. septembra. Na turistiku sa však nevybrali s prázdnymi rukami. Na hrad so sebou zobrali vrecia piesku, ktoré boli potom použité k oprave tejto pamiatky. Ich aktivita nezostala bez povšimnutia. Bola im udelená pochvala od koordinátorky projektu. Okrem toho dostali špeciálnu prezentáciu vo veliteľskom dome na hrade.

„Kolektív hradných pracovníkov z Hradu Muráň ďakuje študentom 1. a 2. ročníka Gymnázia Martina Kukučína v Revúcej za pomoc pri vynášaní piesku na prípravu vápennej malty. Mládežníci tak prispeli k obnove Domu veliteľa, na ktorom prebiehajú konzervačné a rekonštrukčné práce,“ povedala Viera Kozárová, koordinátorka pamiatkovej obnovy.

Revúcki študáci na svojom cvičení zažili okrem turistiky omnoho viac. Pričuchli si k zdravotnej príprave, topografií, poznávanie drevín a rastlinstva v okolí a zoznámili sa aj s individuálnymi prostriedkami ochrany.

Revúcki gymnazisti pomohli Muránskemu hradu
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM