Eva Viestová Samospráva

Veľký deň prváčikov: Drobcov slávnostne prijali do žiackeho cechu

V piatkové ráno sa brány našej školy otvorili nielen pre žiakov, ale aj pre všetkých rodičov, starých rodičov, či známych, ktorí boli zvedaví na to, ako sa darí v škole ich malým ratolestiam.

Ilustračný obrázok k článku Veľký deň prváčikov: Drobcov slávnostne prijali do žiackeho cechu
Foto: Eva Viestová

Rodičia mali v tento deň možnosť zúčastniť sa vyučovania a tešiť sa z úspechov svojich detí priamo na vyučovaní v škole. Tešili sa nielen rodičia, ale aj deti v školských laviciach. Veď kto by nechcel byť ten „najlepší a najšikovnejší?“

Tento deň bol však nesporne najväčším zážitkom pre našich prváčikov. Bola to pre nich ďalšia možnosť dokázať všetkým, čo všetko sa za tých pár týždňov už naučili. Tento deň bol pre našich najmenších viac než výnimočný. Svoju šikovnosť mohli dokázať nielen pred svojimi rodičmi na vyučovaní v triedach, ale aj na slávnostnom pasovaní prvákov.

„Pasovačka prvákov“ sa už stala akousi tradíciou našej školy. Tento rok nás celou slávnosťou sprevádzala Včelia mamka kráľovná, ktorá preverila a vyskúšala svoje usilovné včeličky z 1.A, 1.B aj 1.C triedy. Po krásnom programe vykúzleného z básničiek a pesničiek, boli naši prváci slávnostne prijatí do žiackeho cechu. Skôr, než prváčikovia zložili slávnostný Sľub prvákov, prešiel každý žiak symbolickou školskou bránou.

Triedne učiteľky Bižová, Molentová a Bobková zaželali svojim prváčikom veľa úspechov v škole a spolu s malým darčekom im odovzdali imatrikulačný list, ktorý im bude pripomínať tieto slávnostné chvíle. Veríme, že otvorené hodiny a imatrikulačná slávnosť boli pekným zážitkom nielen pre našich prváčikov, ale pre všetkých tých, ktorí v tento deň navštívili Základnú školu J. A. Komenského…veď presvedčte sa sami v našej foto a video galérii.

Pasovanie Komenského škola
1
Galéria
DOD a pasovanie prvákov
26
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM