Eva Viestová Rôzne

Rodinné centrum pre šťastný a spokojný život sa predstavuje...

Nedávno sme vás informovali o plánovanom otvorení rodinného centra v Mokrej Lúke. Jeho otvorenie sa konalo v pondelok 22. októbra v príjemnej rodinnej atmosfére.

Ilustračný obrázok k článku Rodinné centrum pre šťastný a spokojný život sa predstavuje...
Foto: Eva Viestová

Čo máme v pláne?

Našim hlavným cieľom a túžbou je vytvárať program, ktorý bude utužovať a spájať rodiny. Prispieť k dosiahnutiu pocitu šťastia a spokojnosti v rodinách. Umožniť rodinám príjemne stráviť spoločné chvíle a predísť sociálnej izolácii a nepríjemným stereotypom.

Chceme umožniť malým i väčším deťom (zdravým i postihnutým), mladším i vekovo starším členom rodín tráviť čas v príjemnom, estetickom a podnetnom prostredí so zaujímavým programom a tak prispieť k zvýšeniu kvality života jednotlivcov a rodín.

Ako na to?

Prostredníctvom prednášok a besied s odborníkmi chceme poskytnúť rodičom dôležité informácie týkajúce sa výchovy detí a možnosti neformálneho vzdelávania sa v oblasti rodičovstva, medziľudských vzťahov, prevencie a riešenia zdravotných a psychických problémov.

Našou snahou je ponúkať kvalitné služby a podporu rodinám s malými deťmi. Deťom vytvoriť priestor pre hry, učenie, zábavu a relaxáciu v hygienickom, bezpečnom a esteticky príťažlivom prostredí.

V priebehu budúceho roka plánujeme skrášliť dvor, ktorý je už dnes pripravený na hry detí lákavým detským vybavením (lezeckou stenou so šmýkalkami, hojdačkou, pieskoviskom, traktorom s vlečkou a pod.). Rodičia si budú môcť posedieť na terase pri šálke kávy, čaju… a tým si spríjemniť chvíle dohľadu na svoje detičky.

Zábava pre deti aj rodičov

Pre deti a rodičov ponúkame zábavný program s dostatkom zdravého pohybu, riekaniek, pesničiek a rozprávok, hravú angličtinu Zajka cestovateľa, tvorivé dielničky pre deti i dospelých. Rodičia ale aj ostatní záujemcovia majú možnosť využiť aj doplnkovú činnosť rodinného centra napr. odbornú pomoc a podporu pri zvládaní problémov (výchovných, vzťahových, osobných), detské narodeninové oslavy, opatrovanie detí v priestoroch rodinného centra).

Nezabúdame ani na rodičov s postihnutými deťmi, ktorým pomôžeme podľa potreby a záujmu a umožníme im stretávať sa v herni, ktorá je vybavená relaxačným guličkovým bazénom, trampolínou, molitanovou zostavou a množstvom podnetných a vhodných hračiek.

Plánujeme vytvoriť priestor pre dobrovoľné, pravidelné stretávanie sa svojpomocných podporných skupín a klubov, pretože každý človek môže byť pre iného človeka prospešný a schopný pomôcť. Tento čas bude vyhradený pre pravidelné stretávanie sa ľudí, ktorých spája podobná životná situácia, vek, ochorenie alebo záujem.

Programom pre seniorov chceme prispieť k zvýšeniu kvality života ľudí v dôchodkovom ve­ku.

Nadviažeme na úspešnú činnosť Štvorlístka

Našimi aktivitami nadviažeme na činnosť bývalého Materského centra Štvorlístok, ktoré v Revúcej založila a viac než 5 rokov dobrovoľnícky viedla Iveta Bendulová. Materské centrum Štvorlístok síce zaniklo v roku 2010, keď prišlo o priestory, ale ostali po ňom výsledky niekoľkoročného snaženia v podobe detského vybavenia a hračiek.

Časť tohto vybavenia sme ochotne a zadarmo požičali novovzniknutému materskému centru Gombíkovo, aby sa im začínalo ľahšie ako Štvorlístku. Po ich vrátení sú k dispozícii pre deti, ktoré sa prídu vyšantiť do rodinného centra.

Rodinné centrum ponúka pre svojich klientov vlastné priestory, ktoré tvorí samostatná miestnosť pre program a dvor s detským ihriskom. Vnútorné priestory sú útulné, všetky aktivity prebiehajú v rodinnej atmosfére, v malých skupinkách (max. 8 – 10 ľudí). Z tohto dôvodu je výhodné vopred sa ohlásiť.

Dobrovoľný príspevok na chod rodinného centra je zahrnutý vo vstupnom, ktoré je 2 eurá na 1 rodinu. Vstupné pre dospelých (na prednášku, besedu, svojpomocnú skupinu) je 1,50 na osobu. Poplatok za opatrovanie dieťaťa v rodinnom centre: 1,50 / 1 dieťa / 1 hod., pri súrodencoch 1,30 euro. V rodinnom centre je možnosť objednať si kávu, čaj, džús, minerálku, detské nápoje (napr. mlieko, kakao) a ku tomu rôzne dobroty.

Počas jesenných prázdnin plánujeme vyjsť v ústrety pracujúcim rodičom predškolákov a malých školákov, ktorí nemajú komu zveriť do opatery deti. Záujem je potrebné včas nahlásiť, pretože túto možnosť vieme poskytnúť max. 5 deťom.

Všetky informácie vám ochotne poskytneme a na Vaše otázky radi odpovieme buď osobne, telefonicky, či e-mailom. Kontakt: 0902/ 275 085 mail : iva@bendula.sk

A ako nás nájdete : nájdete nás v Mokrej Lúke č.d. 252. Od Revúcej je to prvá odbočka vľavo (ulica s novostavbami), pôjdete rovno až na križovatku a zabočíte vpravo, znova pôjdete rovno a po pár metroch uvidíte na pravej strane nový, zelenosivý dom. Tešíme sa na vás!:-)

Zdroj: Mgr. Iveta Bendulová

Pozrite si naše foto z otvorenia Rodinného centra.

Materské centrum Mokrá Lúka
16
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM