Správy Samospráva

Rok 2020 poznačili aj problémy s autobusovou dopravou. Lunter: Rokujeme so SAD-kami

V tejto chvíli sú podľa slov Luntera rokovania na úrovni právnych zástupcov a kreovania zmluvy o budúcej zmluve.

Ilustračný obrázok k článku Rok 2020 poznačili aj problémy s autobusovou dopravou. Lunter: Rokujeme so SAD-kami
Zdroj: BBSK

Taký turbulentný rok ako bol tento v Banskobystrickom samosprávnom kraji (BBSK) nezažil nikto. Konštatoval to v rámci hodnotenia roka 2020 predseda BBSK Ján Lunter a pripomenul, že ho hneď v úvode roka poznačila okrem koronakrízy aj tzv. autobusová kríza, keď zvolenský dopravca počas víkendu odstavil prímestskú autobusovú dopravu v kraji.

„V spolupráci s MH Manažmentom v súčasnosti rokujeme o usporiadaní budúcich vzťahov so SAD Zvolen a SAD Lučenec, ktoré zabezpečujú prímestskú dopravu. V tejto chvíli sú rokovania na úrovni právnych zástupcov a kreovania zmluvy o budúcej zmluve. Robíme všetko pre to, aby nenastalo právne vákuum v čase, keď krajský súd potvrdí právoplatnosť rozsudku prvostupňového súdu pred tým, ako sa zabezpečovania verejnej dopravy ujme víťaz pripravovaného medzinárodného tendra,“ konštatoval pre médiá Lunter.

„Všetci sme museli v tomto roku vynaložiť viac práce, nasadenia, trpezlivosti, odolnosti a vynaliezavosti, aby sme ho zvládli. V práci, doma, vo svojom okolí, voči sebe navzájom. Ďakujem všetkým občanom BBSK a do ďalšieho roka želám len to najlepšie,“ uzavrel šéf kraja a zdôraznil, že jeho vďaka smeruje najmä zamestnancom organizácií zriadených krajom i poslancom Zastupiteľstva BBSK.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM