Webnoviny - Rôzne

Rómovia sa sťažujú na ťažký život a biedu, budú hladovať

Rómovia sa rozhodli držať pred Úradom vlády SR protestnú hladovku. Na svoje problémy chcú podľa predsedu Únie Rómov na Slovensku Františka Tanka poukázať 10. septembra od ôsmej hodiny ráno.

[color=#3333ff]Ako vo výzve „rómskym sestrám a rómskym bratom“ Tanko uvádza, verejne chce vyjadriť názor proti ťaživej situácii, ktorá dolieha na plecia Rómov na Slovensku. [/color]

„Žije sa nám naozaj ťažko a úrady nám nevychádzajú v ústrety. Veď si len spomeňte na všetky tie sľuby, koľko ich bolo a ako to všetko skončilo! Hlad, bieda, utrpenie, to sa nedá vydržať donekonečna. Ak si nepomôžeme sami, nepomôže nám nik. Sme im dobrí ,len keď prichádzajú voľby,“ konštatuje Tanko.

Únia Rómov na Slovensku ešte v máji požiadala Roberta Fica o stretnutie. Predstavitelia mu plánovali predstaviť vznik servisnej organizácie, ktorá by ho informovala o skutočnom stave rómskej menšiny na Slovensku.

[blockquote]Do piatku údajne nedostali odpoveď, a tak sa rozhodli situáciu prevziať do vlastných rúk. Vladislav Sirotka z rómskej únie pre agentúru SITA povedal, že dôvodom nie je výlučne premiérovo ignorovanie žiadosti ale strach z potravinovej kriminality, ktorá podľa neho slovenským Rómom hrozí. [/blockquote] **„Úrad splnomocnenca rieši všetko od stola. Kto teda vyrieši problémy Rómov, ak nie Rómovia sami?“ **dodáva Sirotka.

info : webnoviny

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM