Peter Simon Rôzne Správy

Rozprávkové FOTO z Volovca: TOTO sa oplatí vidieť!

Prvá nádielka v našich končinách dorazila aj na Volovec, týčiaci sa nad Rožňavou. Keď sa to všetko spojí s východom Slnka, tak vzniknú zábery, ktoré by bol hriech si nepozrieť. Sú naozaj prekrásne.

Ilustračný obrázok k článku Rozprávkové FOTO z Volovca: TOTO sa oplatí vidieť!
27
Galéria
Foto: Marika Lévaiová

Turistka Marika Lévaiová z Rožňavy sa uplynulé dni vybrala na Volovec. Zhotovila zábery, ktoré by bol hriech si nepozrieť, sú prekrásne. Rožňavčania, toto je náš Gemer.

Úchvatné zábery Rožňavčanky poukazujú na dielo, ktoré dokáže vytvoriť len príroda. Nádherný pohľad sa naskytol turistke počas víkendu. Teploty v týchto dňoch evokujú príchod zimy aj do nášho okolia. Väčšina z nás by sychravé dni najradšej prežila pod paplónom. Napriek tomu sa našli takí, ktorí si zimu vychutnávajú plnými dúškami. Svedčia o tom aj „ľadové“ zábery, ktoré vytvorila Marika. Kým Rožňava a údolie bolo pod mrakom, hore na kopci bolo nádherne. Príroda a vychádzajúce Slnko sa postarali o zaujímavú scenériu. Okrem tohto krásneho úkazu, zamrznutého Volovca, na fotkách vidno aj Tatry. Sú pekné, zasnežené.

Pozrite si v našej galérii úchvatné fotky.

Začiatok turistiky bol ešte za tmy. „Vybrali sme sa v prvý decembrový mrazivý deň s čelovkami na našu skalu vítať slnko, a to sme ani netušili koľko snehu nás čaká. Napriek tomu sme si to o to viac užívali, hlavne to krásne pestrofarebné inverzné divadlo, ako sa každú chvíľu menili farby a Tatry sa nám ukázali v plnej kráse. Zachytiť tieto krásne momenty bolo dosť ťažké, lebo nám odmŕzali končeky prstov, a tak sme si tú krásu radšej vychutnávali a aspoň na chvíľu sa preniesli do rozprávky,“ povedala Marika.

Inverzie sú lahôdkou nielen pre turistov, ale aj fotografov. Vo vyššie položených miestach je totiž teplejšie a svieti slnko, zatiaľ čo dole je zamračené a citeľne chladnejšie. „Teplotná inverzia je v podstate meteorologický jav, keď teplota vzduchu v niektorej vrstve dolnej atmosféry s výškou neklesá, ale stúpa,“ uvádza Slovenský hydrometeorolo­gický ústav.

Obrazom: Úchvatné zábery z Volovca, to musíte vidieť
27
Galéria
Foto: Marika Lévaiová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM