Eva Viestová Samospráva

Rušné dianie v dome dôchodcov: Riaditeľku odvolali z funkcie!

Riaditeľku Domova dôchodcov a domova sociálnych služieb (DSS) v Tornali Andreu Gállovú odvolali dnes na zasadnutí zastupiteľstva Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) z funkcie.

Ilustračný obrázok k článku Rušné dianie v dome dôchodcov: Riaditeľku odvolali z funkcie!
Foto: Eva Viestová

Ako potvrdil hovorca Úradu BBSK Peter Hajnala, riaditeľku odvolala väčšina poslancov. Jeden bol proti a dvaja nehlasovali. Gállová je od minulého týždňa na povinnej dovolenke a tvrdí, že jej odvolanie nie je v súlade s právnymi predpismi.

Predseda BBSK Vladimír Maňka dnes dôvody odvolania riaditeľky DSS v Tornali podrobnejšie nevysvetľoval. Poslanci dostali návrh písomne.

Gállová sa ešte v piatok 26. októbra stretla so zástupcami médií. „Moje odvolanie nie je v súlade s právnymi predpismi. Nebola som oboznámená s výsledkami kontrol a nedostala som ani šancu sa k nim vyjadriť. Budem preto žiadať nápravu od všetkých zainteresovaných zložiek,“ vyhlásila Gállová.

Jedným z dôvodov na odvolanie mal byť fyzický konflikt medzi riaditeľkou a jej zamestnankyňou. V piatok 26. októbra vyjadrila tichým spôsobom nesúhlas s odvolaním riaditeľky väčšina zamestnancov DSS v Tornali. Zamestnankyňa sa k situácii odmietla vyjadriť.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM