Eva Viestová Rôzne

Samospráva zriadila pre obyvateľov bezplatný odkazovač

Bezplatnú linku pre občanov prevádzkuje samospráva Rimavskej Soboty prvých desať dní. Ako TASR potvrdil primátor mesta Jozef Šimko, telefónne číslo 0800 222 820 zatiaľ využilo len päť obyvateľov. Upozorňovali predovšetkým na neporiadok okolo smetných

Vedenie mesta sa zavedením bezplatnej linky, snaží dostať od svojich obyvateľov tak podnety, ako aj kritiku, ktorá by pomohla zlepšiť činnosť samosprávy. „Bežne to funguje tak, že občania svoje podnety povedia poslancom vo svojom obvode a tí ich na mestských zastupiteľstvách tlmočia. Telefónna linka tento čas skracuje a dáva nám šancu zasiahnuť rýchlejšie a efektívnejšie. Denne dostávame s prednostom na stôl takzvané zvodky. Podľa prepisov telefonátov okamžite rozhodujeme, ako problém vyriešime. Desať dní fungovania linky je však ešte príliš málo času na to, aby sa dalo hovoriť o jej účinnosti. Obyvatelia Rimavskej Soboty si ešte na číslo 0800 222 820 n­estihli zvyknúť,“ dodal Šimko.
Na bezplatné číslo 0800 222 820 je napojený záznamník. Volajúci tam môžu nahrať akýkoľvek odkaz týkajúci sa všetkých oblastí chodu mesta v trvaní jednej minúty.

Zdroj info : TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM