Šanca pre rómske deti z Novohradu a Gemera: Toto im má pomôcť pri vzdelávaní

Cieľom projektu je zvýšiť vzdelanostnú úroveň príslušníkov marginalizovaných komunít, predovšetkým Rómov a žiakom poskytnúť takú podporu, ktorá im umožní úspešne ukončiť základnú školu a plynule prejsť na strednú školu.

Ilustračný obrázok k článku Šanca pre rómske deti z Novohradu a Gemera: Toto im má pomôcť pri vzdelávaní
Zdroj: TASR

Desiatka tútorov a mentorov z oblasti Gemera a Novohradu začala v týchto dňoch realizovať projekt vzdelávania žiakov základných škôl z marginalizovaných rómskych komunít v okresoch Rimavská Sobota a Poltár. Za projektom stojí kultúrno – výchovné občianske združenie Láčho drom z Kokavy nad Rimavicou, ktoré naň získalo grant vo výške viac ako 140-tis9c eur.

„Projekt realizujeme v Hnúšti, Klenovci, Kokave nad Rimavicou a v Poltári,“ povedal predseda združenia Vladimír Sendrei. „Naši učitelia a mentori majú na starosti v každom meste či obci po šesť rómskych žiakov. Venujú sa im v škole a komunikujú aj s ich rodičmi,“ dodal.

Cieľom projektu je zvýšiť vzdelanostnú úroveň príslušníkov marginalizovaných komunít, predovšetkým Rómov a žiakom poskytnúť takú podporu, ktorá im umožní úspešne ukončiť základnú školu a plynule prejsť na strednú školu.

Ďalšie aktuálne správy

Projekt sa vďaka podpore z Európskeho sociálneho fondu a Európskeho fondu regionálneho rozvoja v rámci Operačného programu Ľudské zdroje bude realizovať do júna 2023.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Aktuality z Banskobystrického kraja

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM