Eva Viestová Samospráva

Šéf župy Maňka sa stretol so školskými odborármi

Predseda Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) Vladimír Maňka dnes rokoval so zástupcami školských odborov stredných, základných a materských škôl a školských zariadení Banskobystrického kraja.

Ilustračný obrázok k článku Šéf župy Maňka sa stretol so školskými odborármi
Zdroj: TASR

„Župan sa rozhodol zorganizovať toto stretnutie, aby im ponúkol pomoc a spoluprácu pri riešení ich požiadaviek. Veľmi otvorenému zasadnutiu dominovala najmä otázka zvyšovania platov,“ informoval hovorca kraja Peter Hajnala.

Podľa jeho ďalších slov, Maňka zástupcom škôl vysvetlil, že zástupcovia krajov, ale aj miest a obcí na Slovensku, sa zaviazali v budúcom roku k maximálnym úsporám. Týka sa to aj oblasti platov a ďalších výdavkov.

Župan odborárom vysvetlil, že návrh memoranda, ktorý predložila vláda, ponúka v tejto chvíli maximum, čo je vôbec možné splniť. Za najlepšie pre všetkých vidí pristúpiť na túto dohodu.

„Maňka učiteľov zároveň ubezpečil, že chápe a rešpektuje ich právo na štrajk,“ uviedol Hajnala. „Nájdime rozumné kroky ako dosiahnuť svoj cieľ,“ týmito slovami predsedu BBSK sa skončilo rokovanie so zástupcami školských odborov.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM