Eva Viestová Kultúra

Seniorom to spievalo...

V pondelok 5.3. popoludní sa v MSKS v Revúcej konala Regionálna prehliadka speváckych súborov seniorov, ktorú organizovala Okresná organizácia Jednoty dôchodcov Slovenska v Revúcej.

Úvod podujatia patril primátorke Revúcej Eve Cireňovej, predsedovi BBSK Vladimírovi Maňkovi, poslankyni Janke Laššákovej a predsedníčke OO JDS Zuzane Homoliakovej, ktorí pozdravili prítomných hostí, účinkujúce súbory a aj divákov v sále.
Prehliadky sa zúčastnilo 12 súborov z okresov Banská Bystrica, Brezno, Rimavská Sobota a Revúca. Aby sme boli konkrétnejší…ako prvý sa predstavil domáci Lykovček, nasledoval Sinec z Hnúšte, Rozmarín zo Stárne, spevácky súbor pri KD z Tisovca, Superbabičky z Tornale, Nádeje zo Závadky nad Hronom, Chabenec z Jasenia, cirkevný súbor a seniori z Chyžného, Úsvit z Revúcej, Bacúšan z Bacúcha, spevácky súbor z rimavskej Soboty a Levenda z Muráňa.

Všetci boli pekne vyobliekaní, niektorí dokonca v krojoch a ukázali všetkým, že ešte aj vo vyššom veku im to stále spieva, len treba mať chuť. Na záver boli všetkým na pamiatku odovzdané diplomy, aj keď najkrajšie spomienky si všetci odniesli vo svojich srdciach. Spoločná pieseň Zahučali hory bola definitívnou bodkou za touto vydarenou akciou.

Pozrite si naše foto a video z tejto prehliadky.

Seniorom to spievalo...
1
Galéria
RegionalnaPrehliadkaDochodci
30
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM