Samospráva

Školáci z Hviezdoslavky si užili školu v prírode naplno

Každý rok, začiatkom júna, organizuje Základná škola na Hviezdoslavovej ulici pre žiakov 1.-4. ročníka pobyt v škole v prírode. V tomto školskom roku sme navštívili stredisko „na konci sveta“ Poráč PARK v Poráčskej doline v okrese Spišská Nová Ves.

Ilustračný obrázok k článku Školáci z Hviezdoslavky si užili školu v prírode naplno
Foto: Eva Viestová

V dvoch turnusoch strávilo 63 žiakov krásne a neopakovateľné chvíle v severovýchodnej časti Volovských vrchoch, kde sa spomínaná dolina nachádza.

Učenie v prírode bolo pre žiakov určite zaujímavejšie a atraktívnejšie, ako to klasické. Veď zábava a šport tvorili hlavnú náplň každodenného programu.

Oddych a relax našli žiaci na netradičných preliezkach, multifunkčných ihriskách, v športovej hale, v bazéne a tí odvážnejší na horolezeckej stene či pri bowlingu.

V rámci turistickej a prírodovednej vychádzky sme navštívili obec Poráč, ktorá je najvyššie položenou obcou v okrese Spišská Nová Ves. Orientačné schopnosti a dôvtip si zmerali žiaci v športových súťažiach.

Nechýbal ani večerný program, v ktorom sa prváci, druháci, tretiaci a štvrtáci zmenili na tanečníkov, hercov či spevákov. Množstvo zážitkov určite pomohlo prekonať smútok za domovom a rodičmi.

Veľké poďakovanie patrí pani učiteľkám, vychovávateľkám, zdravotným sestrám a samozrejme tetám kuchárkam.

Ďakujeme !

info a foto: žiaci a učitelia ZŠ na Hviezdoslavovej ulici v Revúcej

Škola v prírode ZŠ Hviezdoslavova
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM