Rôzne

Školáci z Komenského školy úspešne prezentovali náš región

Tento rok sa ôsmaci z Komenského školy opäť zúčastnili celoslovenskej súťaže „Vitajte v našom regióne“. Súťaž sa tento rok konala v Žiline a im sa podarilo zase dosiahnuť veľký úspech...

Ilustračný obrázok k článku Školáci z Komenského školy úspešne prezentovali náš región
Foto: Eva Viestová

Na súťaži, kde sa opäť stretla silná konkurencia prevažne stredných škôl, sme my, „záklaďáci“ v kategórii Najlepší prezentačný tím, boli ocenení odbornou porotou a získali krásne 3. miesto.

Všetky poznávacie výlety osobne absolvovali

Na hodinách podnikania v cestovnom ruchu sme si založili študentskú spoločnosť – cestovnú kanceláriu s názvom LYKOVEC. Na názov sme prišli postupne, tak ako sme sa pripravovali pri rôznych aktivitách, besedách o okolí Revúcej. Napokon sme sa rozhodli pre Muráň a jeho okolie.

Prezentovali sme náš regionálny produkt cestovného ruchu – výlet za poznaním krás a histórie Muránskej planiny s názvom „VIDIEŤ A ZÁVIDIEŤ KRÁSNY KRAJ MURÁNSKY“. Všetko sme si vyskúšali na vlastnej koži.

Absolvovali sme turistickú trasu po planine, výstup na hrad, navštívili sme obecné múzeum v Muráni, občerstvili sme sa v penzióne Lykovec, piekli sme muránske buchty a zažili sme pri tom veľa zábavy. Program výletu je zaujímavý, plný hier a prekvapení a dúfame, že sa nám ho podarí zrealizovať v blízkej budúcnosti s našimi mladšími spolužiakmi.

Ďakujeme našej pani učiteľke Ivete Ganajovej, ktorá sa nám venovala, pripravovala nás na túto súťaž a všetkým, ktorí nám venovali svoj čas a podporili nás.

info: žiaci ZŠ J. A. Komenského

foto: ZŠ Komenského

CK Lykovec zo ZŠ Komenského na súťaži
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM