Eva Viestová Iné športy

Skvelý výsledok. Naši juniori strieborní na Majstrovstvách sveta

Uplynulý víkend sa v Brne konali Majstrovstvá sveta juniorov v nohejbale. O tom, ako sa darilo našej reprezentácii sme sa porozprávali po návrate domov s jej trénerom Jánom Kilíkom.

Ilustračný obrázok k článku Skvelý výsledok. Naši juniori strieborní na Majstrovstvách sveta
Foto: Eva Viestová

Na otázku, ako je spokojní s výsledkami šampionátu sa tréner Kilík vyjadril trochu rozpačito. Priznal, že ambíciou reprezentácie bolo získať aspoň jednu zlatú medailu, čo sa nepodarilo ani ženám, ani mužom v žiadnej disciplíne.

„Nie som sklamaný ani tak hrou našich hráčov, ako tým, že tieto majstrovstvá nás nezastihli v práve najlepšej forme“, povedal tréner.

Sobotu zhodnotil ako super deň, keď sa našim podarilo vyhrať v singloch, dvojiciach aj v trojiciach. V nedeľu už viac zapracovala psychika, a tak sa Čechom podarilo oplatiť nám minuloročnú prehru.

Majstrovstiev sveta v Brne sa zúčastnilo 11 krajín. Nohejbalová „rodina“ sa rozrastá z roka na rok.

„V zostave som stavil na osvedčené mená, ktoré preukazovali dobrú výkonnosť a neriskoval som“, potvrdil tréner.

Tak a toto je zostava, ktorá pre Slovensko získala striebornú medailu : Michal Bertko-ŠŠK KAC Košice, Lukáš Bezeg-NK´99 Trebišov, Milan Černota-NK Revúca, Lukáš Budkai-TJ Sokol Mnichovo Hradiště, Ján Kilík-NK Revúca, Peter Kozlík-NK Revúca, Maroš Kubica-NK´99 Trebišov, Marián Sadílek-NK´99 Trebišov

RozhovorKilik
1
Galéria
RozhovorKilik
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM