Krimi

SVET O SLOVENSKU: Tínedžer chcel vylúpiť obchod. Mali zástancovia Brexitu pravdu?

Bola to lúpež ako z filmu, alebo skôr grotesky. Mladý Slovák ešte nie je ani plnoletý a už sa pokúsil vylúpiť obchod v britskom meste Motherwell.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Tínedžer chcel vylúpiť obchod. Mali zástancovia Brexitu pravdu?
Zdroj: Ilustračné foto

Britské referendum o vystúpení z Európskej únie bolo predovšetkým o odpore voči cudzincom, ktorí do Spojeného kráľovstva húfne prichádzajú za lepším životom. Niektorí chcú pracovať a niektorí kradnúť.

Napríklad 16-ročný Slovák, ktorého meno britské médiá nemôžu zverejniť, keďže ešte nie je plnoletý. O jeho prípade informuje portál denníka Daily Record.

Ako z filmu

“Súd uznal vinného 16-ročného slovenského tínedžera z pokusu o vylúpenie obchodu v Motherwelle. Bol ozbrojený nožmi,” píše Daily Record. Dodáva, že meno lúpežníka nemožno zverejniť, pretože by to bolo nezákonné.

Mladý Slovák sa pred súdom ku všetkému priznal. “Vstúpil do obchodu na Merry Street a napadol predavača Salmana Rafaqata. Pristúpil k nemu zamaskovaný kuklou a kapucňou, vyhrážal sa mu nožmi a žiadal od neho peniaze,” opisuje udalosť denník.

Kovbojka sa však skončila šťastne pre obchodníka, ktorý stihol stisnúť bezpečnostný spínač, ktorým privolal miestnu políciu. Keď si to mladý lupič uvedomil, stratil všetku odvahu a utekal preč bez peňazí.

Útek mu však nepomohol zachrániť sa. Kamerový systém celú lúpež zachytil a policajti tínedžera vypátrali napriek tomu, že mal na hlave kuklu a kapucňu. Súd ho už uznal vinným, ale na vynesenie trestu si ešte bude musieť počkať do 14. júla. Za ozbrojenú lúpež väčšinou páchateľ vyfasuje tvrdé väzenie. V tomto prípade by však mladého Slováka mohol zachrániť jeho nízky vek.

PREČÍTAJTE SI AJ: Náš trh valcujú poľské vajíčka. Napriek tomu, že svojich máme dosť

Dôvod pre Brexit

Práve takéto kriminálne incidenty rozčuľujú Britov, ktorí v čerstvom referende tesnou väčšinou odhlasovali odchod z Európskej únie. Brusel je vzdialený a v každodennom živote jeho politiku priamo nepociťujú. Slovenského imigranta, ktorý ešte nie je ani plnoletý a už chce s nožom vylúpiť obchod, však majú priamo pod nosom.

Mnohí zástancovia Brexitu priznali, že práve prišelci z iných členských krajín sú hlavným dôvodom, prečo hlasovali za vystúpenie Veľkej Británie z EÚ. Majú pocit, že im berú prácu a ohrozujú ich krajinu.

Faktom však je, že podľa štatistík sú zahraniční pracovníci prínosom pre britskú ekonomiku a na daniach odvádzajú viac, ako dostávajú na rôznych sociálnych dávkach. Prípady, ako slovenský 16-ročný lupič, však kazia povesť celej komunite prisťahovalcov.

PREČÍTAJTE SI AJ: Microsoft sklopil uši. Žena, ktorú sklamal operačný systém, dostane odškodné v podobe pár eur

Ilustračné foto: tasr

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM