Sandra Polovková Kultúra

Sobota v prírode: Poďte spoznať geografický stred Slovenska - Kóta Hrb v Ľubietovskom Vepore!

Ešte nemáte plán na víkend? Poďte sa príjemne unaviť na turistické chodníky. Podľa predpovede počasia má byť v sobotu po celý deň polojasno a najviac 16 stupňov Celzia. Ideálny deň na jesenný výlet...

Ilustračný obrázok k článku Sobota v prírode: Poďte spoznať geografický stred Slovenska - Kóta Hrb v Ľubietovskom Vepore!
Zdroj: TASR

Členovia turistického oddielu z Tisovca organizujú akciu turistické chodníky pravidelne. Aktuálne ponúkajú septembrovú možnosť spoznať geografický stred Slovenska, Kóta Hrb v Ľubietovskom Vepore.

Nezabudnite sa prihlásiť

Ak sa chcete zúčastniť výletu, nezabudnite sa prihlásiť najneskôr do zajtra poobedia v kníhkupectve Info v Tisovci. Tu sa dozviete aj všetky informácie. Zavolať však môžete aj vedúcemu akcie, Mirovi Bysterskému, na telefónne číslo 0949 522 695, ktorý vám povie detaily trasy.

V prírode od skorého rána

Spoločné stretnutie účastníkov je naplánované o 7.00 ráno na križovatke pri Hradovej alebo 7.10 na autobusovej stanici. Nasleduje krátky presun autobusom a po chvíli už budete na ceste do cieľa.

Čím je zaujímavá národná prírodná rezervácia Ľubietovský Vepor?

Ľubietovský Vepor ukrýva predovšetkým geografický stred Slovenska, Kóta Hrb, ktorý je vo výške 1255 metrov nad morom. Ako rezervácia bol Vepor vyhlásený už v roku 1967 a opätovne v roku 2003. Pokrýva výrazný hrebeň medzi kótou a Hrbom. Územie je pralesovité s minimálnym zásahom človeka. Tvoria ho viac ako storočné porasty, najmä buky, jedle a miestami smreky, jarabiny a javory. Určite sa budete mať na čo dívať…

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM