Eva Viestová Od Vás

Španieli v Prvom slovenskom literárnom gymnáziu

Tento školský rok sa Prvé slovenské literárne gymnázium v Revúcej podieľa na medzinárodnom projekte Comenius – individuálna mobilita žiakov. Na pôde našej školy sme privítali štyroch študentov z partnerskej školy v Getafe v Španielsku.

Na nasledujúce tri mesiace sa stanú študentmi PSLG a zároveň členmi našich rodín. Cieľom tohto projektu je vzdelávať študentov v cudzích jazykoch a pripravovať ich na štúdium aj na univerzitách v zahraničí. Nedali sme im vydýchnuť hneď po príchode , pretože sa spolu so žiakmi tretieho ročníka zúčastnili Kurzu ochrany života a zdravia , na ktorom mali tri dni možnosť spoznávať krásy slovenskej prírody na Krokave. Študenti sa budú aktívne zúčastňovať vyučovania nielen anglického jazyka ,ale hlavne hodín v slovenskom jazyku. Našou úlohou bude sprostredkovať im čo najviac informácií o našej kultúre, zvykoch a spôsoboch života. Všetci študenti sú Slovenskom nadšení a tešia sa na chvíle, ktoré strávia spoločne s nami. Prinášame vám aj niekoľko postrehov. Čo sa vám na Slovensku najviac páči ? Leyre: Najviac sa mi páčia hory, pretože oblasť, v ktorej bývame , je rovinatá a za horami musíme cestovať. Lusia: Mne sa najviac páčil výlet do Ochtinskej aragonitovej jaskyne. Aké rozdiely vnímate medzi Slovenskom a Španielskom? Samuel: Ľudia na Slovensku sú vážni. U nás v Španielsku je každý veselý a bezprostredný.
A čo tradičné slovenské jedlá? Lusia: Mne najviac chutili halušky. Leyre: Najviac som bola prekvapená tým, ako často tu jete polievky. Samuel: Ale slovenské jedno nám chutí. Držíme našim novým spolužiakom palce pri začleňovaní sa do kolektívu , želáme im veľa úspechov v štúdiu a tešíme sa na náš recipročný študijný pobyt v Španielsku a Taliansku začiatkom budúceho roka.

Zdroj info : Slavomíra Zatrochová, Ľubica Andaházyová PSLG RA

spanieli PSLG
2
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM