Správy

Spoznávanie regiónu nemusí byť nuda. Zážitková hra dovedie návštevníkov k Medenému pokladu

Na účastníkov hry čaká spoznávanie štyroch lokalít v regióne, ktoré budú postupne odkrývať. Na konci dobrodružstva čaká na hľadačov Medený poklad.

Ilustračný obrázok k článku Spoznávanie regiónu nemusí byť nuda. Zážitková hra dovedie návštevníkov k Medenému pokladu
Zdroj: TASR

Vybrať sa po stopách medeného pokladu a zároveň spoznať región stredného Slovenska pozýva zážitková hra s názvom Radosť spoznávať – Po stopách Medeného pokladu, ktorú pripravila pre návštevníkov regiónu Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Stredné Slovensko. Hra prebieha až do konca septembra.

„Tento inovatívny projekt je zameraný na spoznávanie unikátnych zákutí regiónu stredné Slovensko pomocou príbehov a indícií, ktoré majú účastníkov doviesť až k Medenému pokladu,“ priblížila Michaela Rudová z OOCR Stredné Slovensko.

Na účastníkov hry čaká spoznávanie štyroch lokalít v regióne, ktoré budú postupne odkrývať. Preskúmanie každej z nich zaberie približne tri až štyri hodiny, záleží od šikovnosti. Keďže by bolo náročné prejsť všetky štyri lokality za jeden deň, tvorcovia hry odporúčajú rozdeliť si návštevu regiónu na viac dní. Na konci dobrodružstva čaká na hľadačov Medený poklad.

„Hra je určená pre všetkých milovníkov prírody, turistiky, tradícií, výletov s rodinou alebo priateľmi. Pri zapojení sa do hry sa žiadne medze nekladú. Vítaní sú všetci – malí aj veľkí hľadači pokladov, ktorí majú radi tajomstvá a chcú príjemne tráviť voľný čas na potulkách regiónom," podotkla Rudová.

Pointou hry je, že účastníci postupne hľadajú spolu takmer 30 indícií ukrytých v štyroch tajných lokalitách regiónu. Začiatok hry sa záujemcom odkryje po uhádnutí hádanky na webovej stránke www.radostspoznavat.sk. Ďalšie indície potom nájdu hľadači priamo v teréne, dovedú ich až k Medenému pokladu.

„Tento rok je pre nás pilotný, návštevníkom predstavujeme len časť nášho rozmanitého regiónu. Hra bude prebiehať až do konca septembra. Nebude však trvať len počas tejto letnej sezóny, plánujeme v nej pokračovať aj v ďalších rokoch a ďalších častiach regiónu stredné Slovensko. Oproti tomuto pilotnému ročníku ju obohatíme aj o nové herné prvky," dodal výkonný riaditeľ OOCR Stredné Slovensko Jiří Pěč.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM