Eva Viestová Kultúra

Staré histórie - nové svedectvá: Príďte sa o nich presvedčiť osobne do Jelšavy

Osvetové centrum vyšehradskej kultúry Jelšava, Mestské múzeum Jelšava, Rímskokatolícka cirkev farnosť Jelšava a Mesto Jelšava Vás pozývajú na podujatie, ktoré sa uskutoční pri príležitosti Dní európskeho kultúrneho dedičstva 21. 09. 2013 (sobota) od 10.00 do 14.00 hod..

Ilustračný obrázok k článku Staré histórie - nové svedectvá: Príďte sa o nich presvedčiť osobne do Jelšavy
Foto: Eva Viestová

Program pre širokú verejnosť s názvom Staré histórie – nové svedectvá tvorí seminár v Mestskom múzeu Jelšava a prehliadka s odborným výkladom v Rímskokatolíckom kostole sv. Petra a sv. Pavla v Jelšave.

Tešíme sa na Vašu účasť.

Dní európskeho kultúrneho dedičstva sú významným celoeurópskym podujatím organizovaným Radou Európy a Európskou Komisiou, ktoré upriamuje pozornosť verejnosti na mimoriadne hodnoty rozmanitého kultúrneho dedičstva v 50 účastníckych štátoch.

Základným cieľom tradične konaných DEKD v septembri je zvýšiť povedomie obyvateľov o miestom dedičstve, prehĺbiť záujem o jeho ochranu aj rozvinúť pocit spolupatričnosti s európskym kultúrnym dedičstvom. SR sa pripojila k organizátorom DEKD v roku 1993.

Odvtedy sa každoročne konajú otváracie podujatia v niektorom historickom meste a každý ročník je zameraný na špecifickú tému. Koordinátorom DEKD na Slovensku je z poverenia Ministerstva kultúry SR od r. 2010 Združenie historických miest a obcí SR. Zoznam podujatí je na internetovej stránke http://www.zhmao.sk/dekd/.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM