Stanislav Černák Rôzne

Študentka gymnázia v Tisovci sa dostala do finále Miss: Prečítajte si rozhovor s Nikolou (17)

Nikola Šuleková (17) je študentkou gymnázia v Tisovci. V júni bude v Ružomberku bojovať o korunku pre víťazku Miss stredných škôl SR. Nastal správny čas a my sme oslovili sympatickú Nikolu, ktorá nám o sebe prezradila viac v nasledujúcom rozhovore.

Ilustračný obrázok k článku Študentka gymnázia v Tisovci sa dostala do finále Miss: Prečítajte si rozhovor s Nikolou (17)
Zdroj: Dnes24.sk

Čo ťa viedlo k prihláseniu do tejto súťaže?

Do tejto súťaže som sa prihlásila preto, aby som nabrala čo najviac nových skúseností a spoznala veľa nových ľudí. Hlavný dôvod bol ten, že mi táto súťaž umožňuje pootvorenie dverí do rôznych kútov sveta. Pomocou súťaže môžem získať nové kontakty, ktoré mi môžu pomôcť posunúť sa o ďalší krok vpred vo svete modelingu. K myšlienke prihlásiť sa, ma od začiatku podporovala moja mama.

Dostala si sa do finále Miss stredných škôl. Prekvapilo ťa to?

Áno, milo ma to prekvapilo. Nečakala som, že by som sa mohla dostať až tak ďaleko.

Ako reagovala na postup tvoja rodina a priatelia?

Z postupu do finálovej dvanástky sa tešila celá moja rodina a priatelia. Už od začiatku ma veľmi podporujú a všetci mi držia palce.

A čo na to v škole? Apropó, prezraď nám, kde študuješ :)

Veľmi milo ma prekvapila reakcia môjho bývalého učiteľa zo základnej školy, ktorý mi vytvoril na webe a bývalej škole pekný opis a podporu mojej osoby. Som mu zato veľmi vďačná. Poďakovanie patrí aj mojej triednej učiteľke a spolužiakom EGT za ich podporu a radosť z môjho postupu do súťaže. Študujem na Bilingválnom gymnáziu v Tisovci.

Je táto súťaž tvoja prvá skúsenosť s takýmito súťažami krásy a modelingom?

Nie. Moja prvá skúsenosť s modelingom a fotením bola v roku 2006 a 2008, kedy som prvýkrát nafotila môj vlastný fotobook. Od tej doby som sa modelingu nevenovala. Toto je však moja prvá súťaž krásy.

Finále bude určite náročné. Ideš sa nejako extra pripravovať alebo to nechávaš na špeciálne sústredenie, ktoré budete mať všetky finalistky?

Na finále sa špeciálne pripravovať nebudem. Nechávam to na odbornosť našich inštruktorov, ktorí ma naučia všetko potrebné na finálový večer. Jediné načo sa budem pripravovať bude moja voľná disciplína, ktorú si každá finalistka vyberie sama.

Rozmýšľala si už aj nad tým, čo by si robila v prípade úspechu vo finále?

V prvom rade by som bola veľmi šťastná, že ma moja prvá skúsenosť so súťažou krásy priviedla k výhre. Určite by ma to posunulo ďalej a ukázalo smer, ktorý je pre mňa momentálne neznámy.

Čomu by si sa chcela venovať po skončení strednej školy?

Po skončení strednej školy budem pokračovať v štúdiu na vysokej škole. Popri škole by som sa chcela venovať aj modelingu.

Ako si myslíš, že ovplyvní tvoj ďalší život účasť v tejto súťaži?

Myslím si, že sa moja osoba zviditeľní v pozitívnom smere a získam kontakty pre ďalší postup v modelingovej kariére.

Okrem príprav na finále, ťa určite zamestnáva dosť aj škola. Prezraď, čo rada robíš vo voľnom čase?

Vo voľnom čase sa rada venujem hre na klavíri. V roku 2011 som úspešne ukončila základnú umeleckú školu v Hriňovej. Vďaka turistickému krúžku som prešla a spoznala veľa nových miest Slovenska. Od piateho ročníka na základnej škole som sa aktívne venovala futbalu. V roku 2011 som sa s mojim tímom stala majsterkou Slovenska vo futbale dievčat. Každý rok som moju školu reprezentovala v atletike, kde som získala niekoľko medailí. Okrem športu som sa od malička venovala ľudovému tancu, s ktorým som precestovala rôzne krajiny.

Foto: Ľuboš Pitoňák

Nikola Šuleková
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM