Šunkové rolky v aspiku: Neuveríte, aké je to jednoduché!

Ak máte radi túto kombináciu ale ste sa ju nikdy neodvážili vytvoriť, čítajte ďalej. Určite budete prekvapení, aké je to ľahké :)

Slávka Habrmanová/food blogerka
Ilustračný obrázok k článku Šunkové rolky v aspiku: Neuveríte, aké je to jednoduché!

Niekedy stačí tak málo a skutočne nápaditá desiata je na svete. A vôbec na to netreba ktoviekoľko prísad alebo namáhavé prípravy v kuchyni či komplikované varenie.

Akurát je potrebné myslieť na to, že je dobré pripraviť si tento recept deň predtým, aby ste mali na druhý deň o naozaj labužnícku desiatu postarané.

Takže, pokiaľ vás omrzeli kupované šunkové rolky v aspiku, tu je recept na tie domáce. Ani by ste neverili, aké je to jednoduché…

Šunkové rolky v aspiku (pre 4 osoby)

Potrebujeme:

  • kurací vývar (asi 8 dcl),
  • želatínu,
  • K-Classic Dusenú šunku 200 g,
  • 150 ml tatárskej omáčky,
  • 1 konzervu kukurice,
  • 200 g údeného syra,
  • dve vajcia,
  • čierne korenie.

Postup:

Pripravíme si náplň do šunkových roliek, a to tak, že zmiešame zliatu kukuricu s tatárskou omáčkou a nastrúhaným údeným syrom. Dochutíme čiernym korením, soliť netreba.

Plátky šunky naplníme zmesou a tie vložíme do desiatových mištičiek (porcie rozdelíme pre 4 osoby). Na vrch ešte naukladáme plátky na tvrdo uvarených vajec.

Pripravíme si želatínu podľa receptu na obale a zmiešame s vývarom, aby nám následne vznikol tuhý aspik. Tým zalejeme šunkové rolky a necháme stuhnúť v chladničke.

Náš tip:

Šunkové roky môžete nakombinovať so syrovými alebo salámovými, ktoré rovnako tak naplníte kukuričnou zmesou a zalejete aspikom.

Pre všetky potrebné ingrediencie na varenie sa zastavte v obchodnom reťazci Kaufland.

(PR) – Za obsah zodpovedá objednávateľ tejto správy

Odporúčame