Jakub Forgács Rôzne

Téma, ktorá zaujíma množstvo Revúčanov: Koľko bytov sa za rok v okrese podarilo dokončiť?

Otázka bývania trápi mnohých, nielen mladých, Revúčanov. Aj preto sme sa pozreli na to, ako to u nás vyzerá so stavbou nových bytov. Pozrite sa, koľko ich v okrese postavili v poslednom období a koľko sa začalo budovať.

Ilustračný obrázok k článku Téma, ktorá zaujíma množstvo Revúčanov: Koľko bytov sa za rok v okrese podarilo dokončiť?
Foto: Eva Viestová

V roku 2013 v našom okrese veľa dokončených bytov nepribudlo. Oproti roku 2012, kedy sa ich podarilo dostavať šestnásť, ich v tom minulom bolo iba trinásť, čo je najmenej v celom kraji. Prevládajú medzi nimi štvorizbové byty, ktorých je až deväť. Dvojizbových a päť a viac izbových bytov bolo dokončených zhodne, po dva.

Priemerná úžitková rozloha týchto dokončených bytov, ktoré sú v súkromnom vlastníctve, bola 184,2 m2 a obytná plocha približne 108,0 m2. V okrese Revúca sa zvýšila aj výstava nových bytov. Počas minulého roka sa začalo stavať 27 nových, čo je až o 16 viac, ako rok predtým. Oproti roku 2012 stúpol aj počet rozostavaných bytov zo 75 na 89 bytov.

Naopak, v celom Banskobystrickom kraji bol zaznamenaný nárast počtu dokončených bytov o 21 %, keď ich za minulý rok stihli dostavať až 1 021. Tak ako v našom okrese, aj tu prevládali štvorizbové byty (28 %), nasledovali dvojizbové (23 %), trojizbové a päť a viac izbové tvorili zhodne 17 % a jednoizbové byty a garsónky 16 %. Priemerná úžitková plocha týchto bytov, z ktorých až 86 % bolo v súkromnom vlastníctve, bola 109,7 m2 a rozloha obytných priestorov 69,1 m2. V sledovanom období sa v kraji začalo stavať 1 013 bytov, pričom medziročne mierne poklesol počet začatých bytov.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM