Tlačové správy

Tip na knihu: Ak sa poddáte strachu, zlo dostáva šancu!

Pre svoju genetickú dispozíciu necíti bolesť. A nikdy nebude. Doktorka Adeline Glenová. Jej sestra je Shana Dayová, smutne preslávená vrahyňa, ktorá prvý raz vraždila ako štrnásťročná. Dostala doživotný trest, za 30 rokov vo väzení však zabila viac ľudí, než keď bola na slobode...

Ilustračný obrázok k článku Tip na knihu: Ak sa poddáte strachu, zlo dostáva šancu!
Zdroj: Dnes24.sk

Lisa Gardnerová vyzerá ako elegantná sexi dáma, možno trochu krehko a nežne, no jej trilery patria medzi najlepšie svetové kúsky a smelo konkurujú jej drsným mužských konkurentom. Poriadna dávka napätia, nevyhnutná logika, mrazivá brutalita a radosť z konečného víťazstva dobra nad zlom. Tak je to aj v novinke Ničoho sa neboj, ktorú prečítate na jeden dych.

Opäť stretávame bostonskú detektívku D. D. Warrenovú, ktorá práve prišla po zotmení na miesto činu. Začula praskanie podlahy, tichú uspávanku… Viac si nepamätá. Neskôr sa dozvie, že sa jej podarilo vypáliť zo služobnej zbrane. Je vážne zranená, trpí obrovskými bolesťami, nehýbe ľavou rukou a nemôže sa vrátiť do práce, ktorú miluje. O šesť týždňov nájdu ženu zavraždenú vo vlastnej posteli. V izbe sú rovnaké rekvizity ako na mieste predošlej vraždy: fľaša šampanského a červená ruža. Jediná osoba, ktorá sa možno ocitla v blízkosti „vraha s ružou“, je detektívka D. D. Warrenová. Tá však ešte vždy nevládze vziať na ruky svoje dieťa, nabiť zbraň ani si spomenúť na jediný detail z noci, pre ktorú môže toľko stratiť.

„Naším otcom bol Harry Day, povestný sériový vrah, ktorý dobrovoľne odišiel zo sveta pred štyridsiatimi rokmi,“ rozpráva doktorka Adeline Glenová, ktorá necíti bolesť. „Lenže vrah s ružou vie o ňom všeličo, čo by vedieť nemal. Sestra tvrdí, že ho pomôže zneškodniť a ochráni ma. Lenže sama skutočnosť, že necítim bolesť, ešte neznamená, že mi nemôže ublížiť vlastná rodina.“

D. D. Warrenová sa ešte nevrátila do práce, ale je znova na love. Lebo vrah s ružou sa nezameriava len na osamelé ženy, ohrozuje aj samu detektívku a vyhliadol si novú obeť. D. D. vie, že existuje iba jediný spôsob, ako ho dostať:

Ničoho sa nebáť.

Autorka bestsellerov Lisa Gardnerová začínala v reštauračných službách, ale čoskoro pochopila, že táto kariéra nie je nič pre ňu, a pustila sa do písania detektívok. Priznáva, že rada študuje policajné procedúry, a znalosť špičkových forenzných techník premietla do trinástich úspešných trilerov vrátane Chyť ma, Milujem ťa viac a najnovšieho Ničoho sa neboj. Svojrázna detektívka D. D. Warrenová tentoraz bojuje nielen so sériovým vrahom, ale aj s vlastnou slabosťou.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM