Eva Viestová Kultúra

Tri generácie spevákov na javisku

V utorok 29.novembra popoludní sa divadelná sála zaplnila takmer do posledného miestečka. Konal sa VI.ročník Stretnutia troch generácií pri pesničkách. A tak sa spev a hudba niesli celým kultúrnym domom.

Na úvod prítomných privítala moderátorka A. Brunnová, všetkých pozdravili primátorka mesta a poslankyňa BBSK MVDr.Eva Cireňová, poslanec BBSK MVDr. Ján Šeševička a predsedníčka Okresnej organizácie Jednoty dôchodcov Slovenska Mgr. Zuzana Homoliaková. Úvodné vystúpenie patrilo spevokolu Quirin, ktorý funguje pri ZUŠ Revúca. Ľudovými pesničkami a tančekmi sa predviedli detičky z MŠ Sládkovičovej. Ďalším zástupcom z Revúcej bol detský folklórny súbor Lykovček a zahanbiť sa nenechali ani vitálni revúcki seniori zo speváckeho súboru Úsvit.
Mladí tanečníci zo súboru Happy Dance Revúca potešili prítomných zmesou latinsko – amerických spoločenských tancov. V bohatom programe ďalej vystúpili prevažne seniorské spevácke súbory, aj zo širšieho okolia, ako napr. Lipianka z Pohronskej Polhory, Brezinky z Polomky, Potešenie z Michalovej, Super babičky z Tornale, Evanjelický cirkevný zbor z Chyžného a Levenda z Muráňa. Na záver si všetci spoločne zaspievali Tichú noc, v rámci pomaly sa blížiacich vianočných sviatkoch a myslím si, že všetci mohli spokojne skonštatovať, že tento ročník bol úspešný a ak to, hlavne seniorom, zdravie dovolí, určite sa stretnú na ďalšom ročníku tohto originálneho podujatia.

Pozrite si naše foto a video z akcie.

Tri generácie spevákov na javisku
1
Galéria
Pesnicky3generacii
30
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM