Marcel Mojžiš Rôzne

Upratovanie v osade: Polícia kvôli Kotlebovi v nasadení!

Marián Kotleba sa chystá "upratovať" v Krásnohorskom Podhradí už v sobotu. Na akciu pozývajú jeho prívrženci aj na Facebooku. Podľa sociálnej siete by na akciu mohlo prísť zhruba 500 ľudí. Muži zákona budú v nasadení a využijú všetky prostr

Ilustračný obrázok k článku Upratovanie v osade: Polícia kvôli Kotlebovi v nasadení!
Foto: Eva Viestová

Prívrženci Ľudovej strany Naše Slovensko (ĽS NS) plánujú v prvý deň víkendu v rómskej osade pod Krásnou Hôrkou akciu „upratovania“. Líder iniciatívy Marián Kotleba požiadal o súčinnosť na akcii štátnu políciu. Policajný šéf Tibor Gašpar však uviedol, že nie sú geodetom presne vyčlenené hranice pozemky, na ktoré si Kotleba robí nárok. A je spochybnená ich pôvodná klasifikácia ako trávnaté plochy, ba dokonca existuje predpoklad, že nie je ich výlučným vlastníkom, ale len spoluvlastníkom.

[blockquote]Podľa Gašpara neboli ani využité dostupné prostriedky štátnych orgánov, ako ani súdov na vysporiadanie vlastníckych práv k pozemkom a domom, ktoré na nich stoja. Polícia podľa policajného prezidenta bude individuálne posudzovať mieru zavinenia pri prípadnom narušení verejného poriadku a pokusoch o spáchanie trestného činu. Policajný prezident nekomentoval domnienky, či v prípade „upratovacej“ akcie nepôjde o hromadný prejav rasového útlaku a násilia na rómskom etniku.[/bloc­kquote] Minister vnútra Robert Kaliňák vníma celú akciu ako úsilie extrémistov o osobnú prezentáciu, ktorá neprináša žiadne riešenie. Podľa neho podobné snahy sú kontraproduktívne a v rozpore so zámerom vlády zmierňovať napätie medzi väčšinovým obyvateľstvom a rómskou menšinou.

Kotleba pred časom dostal do daru pozemok pod hradom Krásna Hôrka, na ktorom sa v súčasnosti nachádza približne sedem nelegálne postavených chatrčí. Zámer zbúrať nelegálne príbytky Rómov na tomto pozemku Kotleba avizoval už krátko po ich získaní. Rómov z Krásnohorského Podhradia označil Kotleba, po zničujúcom požiari hradu nad osadou 10. marca tohto roka, zodpovedných za poškodenie národnej kultúrnej pamiatky.

SÚVISIACE ČLÁNKY : [link=http://www­.roznava24.sk/clan­ky?extend.142914_Stra­ch-Romov-o-domy:-Kotleba-chce-o-par-dni-upratovat!]Strach Rómov o domy: Kotleba chce o pár dní upratovať![/link] [link=http://www­.roznava24.sk/clan­ky?extend.135313_Lik­vidacia-romskych-domov:-Kotleba-to-nebude-mat-lahke!]Likvidácia rómskych domov: Kotleba to nebude mať ľahké![/link] [link=http://www­.revuca24.sk/clan­ky?extend.129267_Ko­tlebovci-obsadili-Krasnu-Horku]Kotlebovci obsadili Krásnu Hôrku[/link]

roznava24.sk/tasr

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM