Sandra Polovková Kultúra

Už dlho ste nešli motoráčikom? Počas Clementisovej cesty máte možnosť!

Už zajtra počas osláv Clementisových dní prichystalo mesto Tisovec a obec Pohorelá v spolupráci s občianskym združením Zubačka jazdu motoráčikom na trati Tisovec - Pohronská Polhora - Brezno a späť...

Ilustračný obrázok k článku Už dlho ste nešli motoráčikom? Počas Clementisovej cesty máte možnosť!
Zdroj: TASR

Zajtra od ôsmej rána do tretej poobede bude 32. ročník diaľkového turistického prechodu Clementisovou cestou. Zúčastniť sa ho môžete aj atraktívnejšie, jazdou motoráčikom.

Až 3 alternatívy jazdy

Odchod dobového motoráčika je naplánovaný na 09:08 ráno, zo stanice v Tisovci. Môžete sa ním vyviesť na sedlo Zbojská a ďalej pokračovať v stúpaní po Clementisovej ceste spolu so sprievodom. Druhou možnosťou je ostať 3 hodiny a 3 minúty v príjemnom prírodnom prostredí na Zbojskej. Tu môžete navštíviť Salaš Zbojská a ochutnať domáce dobroty. Treťou alternatívou je, že môžete absolvovať celú jazdu na trati Tisovec – Brezno. Odchod z breznianskej stanice je presne na obed, o dvanástej. V Tisovci budete už 5 minút po jednej.

Po jazde bude ešte program

Poobede o pol štvrtej bude nasledovať program Clementisových osláv. Pri jeho pomníku prebehne pietna spomienka a ďalej pôjdete na návštevu do jeho rodného domu. O štvrtej v areáli Základnej školy vystúpi hudobná skupina Slovenské tango. Banskobystrickú kapelu tvoria študenti renomovaných vysokých hudobných škôl na Slovensku, ale aj v Čechách. Vo svojej tvorbe sa zameriavajú na interpretácie slovenských populárnych piesní 30. až 50. rokov 20. storočia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM