Sandra Polovková Kultúra

V Hnúšti je vynovené námestie... V sobotu bude kapustnica, kapely a príde aj podpredsedníčka NR SR!

Mesto Hnúšťa aj po problémoch v roku 2012 zrevitalizovalo pre občanov svoje centrum. Investovalo tak financie vo výške až 754 108, 59 eur. Tie získali predovšetkým z dotácií Európskej únie a štátu. Mesto dalo iba 5 percent sumy.

Ilustračný obrázok k článku V Hnúšti je vynovené námestie... V sobotu bude kapustnica, kapely a príde aj podpredsedníčka NR SR!
Foto: Eva Viestová

Táto sobota bude v Hnúšti slávnostná. Mesto oficiálne odovzdá občanom do užívania nové námestie, park pri knižnici a detské ihrisko na Klokočovej ulici.

Odovzdávanie bude dopĺňať kultúrny program

Michal Bagačka, primátor Hnúšte, pozýva občanov na oficiálne otvorenie zrekonštruovaných a obnovených častí mesta. Okrem odovzdávania mesto pripravilo aj zaujímavý kultúrny program.

Kapustnica a koncerty hudobných skupín

O deviatej ráno bude otvorená súťaž vo varení kotlíkovej kapustnice. Priamo na obed je pred Mestským kultúrnym strediskom naplánované vyhlásenie výsledkov. Určite sa ráno neprejedzte, aby ste mohli dosýta ochutnávať rôznorodé recepty. O pol jedenástej sa predstaví country kapela z Lučenca, L. C. Band. O jednej poobede vystúpi Robo Šimko a skupina MASSRIOT.

Príde aj čestná občianka Hnúšte

V sobotu prisľúbila svoju účasť aj podpredsedníčka Národnej rady SR, Jana Laššáková. Tá je čestnou občiankou Hnúšte.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM