Eva Viestová Rôzne

V meste opäť menej prváčikov: Hrozí redukcia škôl?

Úbytok detí v školách v okresnom meste Revúca predpokladajú aj tento rok. Ako potvrdil vedúci odboru školstva mestského úradu Igor Kvetko, už niekoľko rokov pretrváva trend, že do prvého ročníka nastupuje o 30 až 40 detí menej. V meste pôsobia tri zá

V Revúcej nastúpi tento rok do základných škôl 110 detí. Ďalších 280 zapísali rodičia do materských škôl. Zatiaľ sú to však len približné čísla, pretože niektorí rodičia sa rozhodnú až na poslednú chvíľu, kde ich deti nastúpia na povinnú školskú dochádzku.

„Dochádzajú k nám deti aj z okolitých obcí. Práve tam predpokladáme, že ešte môže prísť k zmenám. Presnejšie to budeme vedieť až 15. septembra. Pravdou ale je, že dlhodobo zaznamenávame úbytok detí. Každý rok je to približne o 30 až 40 detí menej. Je veľmi pravdepodobné, že tento trend sa potvrdí aj v tomto školskom roku,“ povedal Kvetko.

Samospráva Revúcej sa stará o chod troch základných škôl. Dve prešli v minulých rokoch rekonštrukciou, keď samospráva získala peniaze na ich opravu z európskych fondov. Tretiu školu začali opravovať vlani z vlastných mestských zdrojov. **„V dvoch školách máme tie väčšie opravy hotové. Malé drobnosti vo vnútorných priestoroch ešte budeme doťahovať. Tretiu školu opravujeme priebežne, ale žiaci a ani učitelia nepocítia výraznejšie obmedzenia. Napriek znižujúcemu sa počtu prihlásených detí o redukcii škôl neuvažujeme. Uvidíme, ako sa to bude vyvíjať, no najbližšie tri roky niečo také v pláne určite nemáme,“ **doplnil vedúci odboru školstva Mestského úradu v Revúcej.

info: tasr

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM