Marcel Mojžiš Rôzne

V osade sa napokon bude búrať: Obyvatelia prídu o strechu nad hlavou!

V osade pod vyhoreným hradom Krásna Hôrka sa napokon predsalen bude búrať! Strechu nad hlavou tak stratí dokopy až desať tamojších obyvateľov.

Desiatka ľudí, ktorá žije v jednom z domov v osade v Krásnohorskom Podradí stratí strechu nad hlavou. Na príbytok, ktorý spoločne obývajú je totiž vydané rozhodnutie o jeho zbúraní a statik potvrdil havarijný stav budovy. Upozornil na to denník Nový Čas. Rozhodnutie však nie je nové a má dokonca už 25 rokov.

Iné bývanie nemajú

Právoplatné rozhodnutie však hlava obce podľa jej slov našla v archíve až teraz. Starosta Peter Bollo následne neváhal a začal konať. A verdikt je jasný – dom sa má zbúrať. Pre jeho obyvateľov tak nastali krušné časy, netušia, kde zoženú novú strechu nad hlavou. "Kde skončíme, keď to definitívne zbúrajú, to veru netuším. Asi pod mostom ako bezdomovci,“ povedal podľa portálu cas.sk jeden z obyvateľov schátraného domu Alexander Poják (50). Viac TU.

Neistú budúcnosť však stále majú aj ďalšie príbytky v osade nachádzajúcej sa pod vyhoreným hradom Krásna Hôrka. Domy chce odstrániť Marián Kotleba, ktorý pred časom získal pod svoj palec pozemok v osade. Ten najskôr so svojimi prívržencami zavítal do Krásnohorského Podhradia. Práve tam ohlásili konanie ich akcie, ktorú nazvali ako upratovanie. Napokon však k búraniu domov nedošlo a dav ľudí sa do osady pre policajné opatrenia ani nedostal. To sa podarilo iba Mariánovi Kotlebovi, všetko však dopadlo bez búrania či násilností.

Neistá budúcnosť

Hoci rómske príbytky príchod Kotlebu do osady napokon prežili, už o pár dní na to začali prenikať na verejnosť informácie, že starosta Bollo údajne podpísal povolenie na zbúranie tamojších domov. Ten ich však vzápätí rázne odmietol a označil za nepravdivé fámy. O osude ďalších príbytkov obec vraj stále nerozhodla.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM