Eva Viestová Iné športy

V Revúcej sa body delili

Pomaly vrcholí súťaž 1. ligy mužov finálovými zápasmi Play Off. Do Revúcej pricestovalo vedúce družstvo súťaže, MŠK Vranov Nad Topľou. Zápasy s Vranovom patria medzi to najlepšie, čo môžu naši diváci vidieť.

Aj keď pricestovali bez viacerých opôr, spojenie skúsených hráčov s mladými je na vysokej volejbalovej úrovni. Od začiatku zápasu sa naši volejbalisti nebojácne pustili do súpera a svojimi útokmi získavali bod za bodom.
Veľa lôpt sa vybojovalo v poli, na blokoch a tvrdými smečmi. Všetci hráči hrali dobrý volejbal a svojou bojovnosťou získali na začiatku setov dostatočný náskok a tréner domácich, Ivan Kozlík, mohol vystriedať a do zápasu zapojiť nových mladých hráčov. Po dvoch vyhratých setoch to vyzeralo, že zápas dovedieme do víťazstva, ale akoby bola táto sezóna pre nás zakliata.
Najskôr si pri bloku narazil silno palec na ľavej ruke náš blokár, Matej Karabínoš , ktorý bol hneď ošetrený, aby sa mohol vrátiť do hry. Potom si pri bloku spravil výron na pravom členku náš najlepší smečiar, Matej Herich. Ten musel byť ošetrený v nemocnici a musíme počkať, či sa dokáže dať do poriadku aspoň na posledné domáce zápasy. Aj napriek tomu všetkému sme prvý zápas dotiahli do úspešného konca. V druhom sme museli urobiť rôzne zmeny v zostave a nechať na rozličných postoch hrať hráčov, ktorých funkcia je úplne iná. Prvý set sme prehrali 28:26 a naši mladí hráči ďalšie nezvládli hlavne psychicky. Prehrali sme, ale na viac sme v druhom zápase jednoducho nemali a súper hral s veľkým prehľadom a zaslúžene vyhral.
Aj keď sme neukázali ten volejbal, čo vieme hrať, znova diváci vytvorili perfektnú atmosféru a burcovali našich hráčov.
Preto sme sa rozhodli, že na posledný domáci zápas tejto sezóny pripravíme pre našich divákov bohatú tombolu. Aspoň takto sa im chceme odvďačiť za tú podporu, ktorú nám prejavujú počas všetkých zápasov.

AVK Magnezit Revúca : MŠK Vranov nad Topľou 3:1 a 0:3

Zostava AVK Revúca : Matej Herich, Milan Herich, Ľubomír Bréda, Ľubomír Smoliar, Matej Karabínoš, Andrej Petráš , lib. Igor Hrbál Str.: Jozef Schelling, Marek Majoroš
tr.: Ivan Kozlík , as. tr. Maroš Kumi

Zdroj info : M. Kumi

V Revúcej sa body delili
1
Galéria
VolejbalRevucaVranov
39
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM