Správy

V Revúckom okrese sa objavili 2 prípady SARI. Obaja chorí sú muži

Ťažké akútne respiračné ochorenie zistili dvom pacientom z okresu Revúca. Ani jeden z nich podľa slov epidemiológov nebol očkovaný proti chrípke.

Ilustračný obrázok k článku V Revúckom okrese sa objavili 2 prípady SARI. Obaja chorí sú muži
Zdroj: TASR

V rámci hygienicko – epidemiologickej situácie v Banskobystrickom kraji hlásia v 9. kalendárnom týždni epidemiológovia ďalšie dva prípady SARI (ťažké akútne respiračné ochorenie). Oba prípady hlásili odborníci do systému z okresu Revúca. Informovala o tom Mária Tolnayová, hovorkyňa Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) Banská Bystrica.

„Prvý prípad sa týka muža (59), polymorbídneho pacienta (polymorbiudita – výskyt viacerých ochorení u jedného jedinca súčasne), hospitalizovaného s klinickým obrazom bronchopneumónie a horúčky. Naordinovali mu antivirotickú liečbu liekom Tamiflu a pacient je na umelej pľúcnej ventilácii. Očkovaný proti chrípke nebol. Výsledok odberu biologického materiálu z nosa a krku zatiaľ nie je k dispozícii,“ pokračovala hovorkyňa.

„Podobný je aj druhý prípad. Muž (62) je tiež polymorbídny pacient, ktorý ochorel na obojstranný zápal pľúc. Postup liečby je rovnaký, ako u prvého pacienta – antivirotická liečba liekom Tamiflu a pacient je na umelej pľúcnej ventilácii,“ dodala Tolnayová s tým, že tiež nebol očkovaný proti chrípke a výsledky odberu biologického materiálu tiež ešte nie sú k dispozícii.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM